Decembercupen 2014

1 december, 2014
1 december, 2014

Här kommer ett inlägg med lite bilder och tankar från Decembercupen 2014.

För en vecka sedan gjorde jag min debut i Classic Bodybuilding på Decembercupen 2014 i Lund. Det var den första av de två tävlingarna som var mitt mål för det här året och upplevelsen, känslorna och pressen jag har lagt på mig själv har varit enorm. Nu är sista tävlingen gjord och jag har fått andas ut under mysiga omständigheter med familj och vänner, energin är på topp och här följer några inlägg med bilder och tankar från mina första tävlingar i Classic Bodybuilding!

Vi går tillbaka lite i tiden för att kortfattat beskriva min resa och vi börjar någonstans kring Decembercupen 2012 när jag såg min vän Axel Urhus vinna den långa klassen i Classic Bodybuilding (CBB) på Decembercupen. Sedan något år tillbaka hade jag varit sugen på att testa mina vingar inom kroppsbyggningen och framför allt att komma i mitt livs form, jag ville verkligen skrapa fram de där magrutorna som alla pratade om.
Inspirerad av Axels succé och inställd på att bevisa att jag också kunde bestämde jag mig för att det var CBB jag ville satsa på och jag insåg samtidigt att jag var tvungen att öka i både vikt och muskelmassa för att komma i den form som behövdes för att ställa mig på scen! Tränat har jag gjort sedan jag var 8 år gammal och styrketränat har jag gjort sedan jag var 16 år gammal. Från 2012 satsade jag däremot helhjärtat på styrketräningen och i slutet av 2013 började jag känna att det var dags att ställa in siktet mot scenen.

Efter att ha frågat runt lite tog jag kontakt med Team MM Sports och blev genast en i familjen, något som har betytt otroligt mycket för mina första steg inom kroppsbyggningen! Men det var först när jag fick kontakt med min coach Sakawan Ahmed som det här med en satsning på bodybuilding blev en verklighet för mig. Innan jag träffade Sakawan var jag bara en välgödd och träningsglad kille som gillade att kasta runt vikter i gymmet.

Från Mars 2014 och fram till idag har jag haft vägledning från Sakawan och sakta men säkert så har jag gått från välgödd och ostrukturerad nybörjare till en fokuserad och motiverad kroppsbyggare, jag har gjort en viktresa från 110kg ner till 87kg och samtidigt ökat min muskelmassa med några kilon. Men det största skillnaden är nog mentalt och jag måste får erkänna att jag är lite chockad över mig själv och vilken förändring jag har åstadkommit. Det sägs att hårt arbete lönar sig i längden men det är först när man ser det på bild som man verkligen tror på det.

En vecka efter debuten har chocken dock lagt sig och här bjuder jag nu på några bilder från Decembercupen 2014! Titta, inspireras och kommentera gärna nedan!

To be continued… med uppdatering från Luciapokalen och Fitnessfestivalen 2014!

Kommentarer

kommentarer

Filip Eliasson

Posts Twitter Facebook Google+

Bor i Malmö, studerar Idrottsvetenskap, arbetar som Personlig tränare och tävlar i Classic Bodybuilding. Kontakt:fe@filipeliasson.com