Luciapokalen 2014

1 december, 2014
1 december, 2014

 

Känslan att få andas ut och slappna av efter att ha uppnått de mål man har kämpat stenhårt för varje dag i mer än 9 månader är obeskrivligt bra och lite lätt overklig! Ändå sitter jag nu här fortfarande brun som en pepparkaka från spraytanningen, mätt för första gången på väldigt länge och ändå i mitt livs absolut bästa form!

Efter Decembercupen var jag självklart nöjd med min prestation, jag menar det är inte många som lyckas ta sig hela vägen upp på scenen på första försöket. Men det bor en enorm tävlingsmänniska inom mig och det gör att det alltid finns en vilja till att göra saker och ting bättre. Jag var helt enkelt inte helt nöjd med den formen jag hade på DC och mycket pågrund av att vätskan inte vill släppa helt från kroppen. Bit ihop och kom igen var det som gällde och jag körde på riktigt hårt från och med samma dag som DC med ett benpass på AA Elit Fitness.

Därför kändes det extra bra när fredagen kom och det var dags för att bege sig upp till Göteborg för invägning i CBB Luciapokalen 2014. Min bästa Åsa kom och hämtade mig i Malmö och redan i bilen upp kände jag att de sista hårda ansträngningarna under veckan började ge resultat.

Efter ett snabbt möte och formcheck med Coach Sakawan Ahmed i Kungälv åkte vi (jag och Åsa) mot Göteborg och inregistreringen för tävlingen. Förväntansfull och lite lätt nervös vägde jag in på min lägsta vikt de senaste 5 åren, lätta 87.2kg och med en längd på 182,5 cm. Det var en lättnad att få det klart och resten av fredagen ägnades åt att äta ris och lägga spraytan.

Luciapokalen är världens största nybörjartävling och totalt var det närmare 600 anmälda atleter till de olika tävlingsgrenarna och långa klassen (+180cm) i Classic Bodybuilding var det hela 38 anmälda, varav 28 atleter kom till start. Motståndet jag mötte här var väldigt bra och många av atleterna har tävlat i CBB tidigare och några år äldre än mig, med det i åtanke är jag väldigt nöjd med att ha tagit mig upp på scen och i mitt livs absolut bästa form, även om det inte räckte längre än till första förbedömningen.

Känslan att få stå på scen och titta ut över pubilken med strålkastarljuset i ögonen gjorde stort intryck på mig och är något jag kommer att leva på länge. Luciapokalen har helt klart gett mig blodad tand och jag kan redan nu avslöja att det smids planer för fler tävlingar!

Jag vill också passa på att tacka alla inblandade i min satsning och även om det är omöjligt att nämna er alla så ska ni veta att jag läser alla kommentarer, sms och meddelande och att det värmer något oerhört att veta att så många står bakom mig!

Ett speciellt tack till:

Coach Sakawan Ahmed – poseringskungen från Kungälv som guidat mig hela vägen upp scen!
Åsa Dahlqvist – som stod vid min sida hela helgen, tusen tack och all kärlek till dig!
Team MM Sports – min andra familj som alltid finns där för att stötta, motivera och sprida glädje!
Mamma och familjen – världens bästa mamma som alltid finns där för att stötta genom både tårar och skratt och mina söta syskon som ger mig styrka genom de svåra stunderna!
Vänner och kollegor – värmer att ni åkte långväga för att heja på mig, ni är underbara!
Tack till alla andra som också har stöttat mig på vägen, ni är många och jag uppskattar er alla!

Här är lite bilder från Luciapokalen 2014!

To be continued… med bilder från Fitnessfestivalen 2014!

Kommentarer

kommentarer

Filip Eliasson

Posts Twitter Facebook Google+

Bor i Malmö, studerar Idrottsvetenskap, arbetar som Personlig tränare och tävlar i Classic Bodybuilding. Kontakt:fe@filipeliasson.com