Köpenhamn

14 juli, 2014
14 juli, 2014

bild 2

bild 4

I lördags begav sig jag, min flickvän Hanna och hennes bror Stoffe till Köpenhamn. Vi åkte från Karlshamn och det tar bara 2,5h att komma till Köpenhamn som är en mäktig stad, har dock bara varit där en gång tidigare. Vi gick längs Ströget och där finns alla möjliga affärer och massa gatuartister mm. Lite annorlunda mot lilla staden Karlskrona som jag bor i. I slutet av Ströget kom vi till hamnen och det var härligt att gå där bland alla fik och uteserveringar.

Senare var vi på Tivoli och åkte lite karuseller mm. Det var första gången jag var här och måste säga att det var riktigt bra. Tyvärr han det bli ganska mycket folk så blev lite kötid till vissa attraktioner. Roligast av allt var nog ändå radiobilarna där man kan få till riktigt sköna krockar. Åkte även nån flygplans grej som snurrade och gick både högt och i en riktigt hög fart, denna var helt klart bland de läskigaste jag någonsin åkt. Tivoli är nog större än Grönan men mindre än Liseberg skulle jag tro, men det fanns ändå mycket attraktioner och restauranger och en stor scen men en liten park till, kan verkligen rekommendera detta stället.

bild 5

Här är en av gatuartisterna, Den svävande trollkarlen. Man blev paff när man gick förbi å såg detta i verkligheten, det kändes ganska sjukt.

bild 1

Åt en härlig entrecote med potatis och delade en pizza till mig och Stoffe. En riktigt fin köttbit är nog de godaste man kan äta alltså, riktigt gott!

bild 3

Min första Starbucks-kaffe. Älskar vaniljlatte så självklart blev det en sån även denna gången. Har druckit många vaniljlatte från espresso house och jag måste säga att Starbucks smakade ungefär samma. Men helt klart den godaste kaffe man kan dricka, tog med laktosfri mjölk (försöker alltid att undvika laktos).

 

En sammanfattningen av dagen är att jag hade riktigt roligt och fick en mini-semester då jag har tre veckor jobb kvar så är det alltid extra kul att hitta på något på helgerna när man är ledig. Kan starkt rekommendera att åka till Köpenhamn och gå på Tivoli, man kommer iväg och utomlands och det kan ibland vara skönt bara de.

marcus mm3

 

kommentarer, 405 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Marcus Elsberg

Posts Facebook Google+

Marcus Elsberg här, en 22åring bosatt i Karlskrona. Tränat hela mitt liv och varit aktiv inom Hockey och fotboll men nu endast gym. Jag kommer att göra tävlingsdebut på Decembercupen 2014 i klassen Men's Physique, tävlar för Team MMsports. Följ min resa här! Driver även bloggen: hmfitness.org