Någon mer än jag som älskar aubergine!
Så gott, nyttigt och dietvänligt! Passar bra i olika grytor med kött eller kyckling. Jag gör även min dietlasange med skivad aubergine istället för lasagneplattor. Det är extrapris på aubergine i flera butiker nu så passa på! Jag köpte fyra st stora i söndags.
Gjorde köttfärsfyllda auberginer och auberginröra (Baba ghanoush för att vara korrekt).
Medelhavsmat – ja tack!
Jag gröpte ur auberginerna och förgräddade i ugnen ca 20-25 min. Under tiden hackade jag det urgröpta innehållet (inte allt, kanske hälften, resten hamnade i min aubergineröra) och stekte med lök, vitlök, tomatpuré, sambal olek, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Stekte upp köttfärs för sig med köttbuljong och en gnutta soja. Blandade ihop allt och stoppade i de förgräddade skalen. På med lite ost och oliver och in i ugnen ytterligare 10 min.
Serverades med ugnsbakade potatis/grönsaker! Galet gott!
Aubergineröran gjordes enligt detta recept men jag använde bara 1/2 msk olivolja istället för 1/2 dl. Tahini (sesampasta) är ju väldigt fett så det räckte för att få det gott och krämigt.
Varför äta ris och torsk när man kan äta lite roligare mat undrar jag! Finns ju annat som också är dietvänligt. Men ibland så tryter kanske både orken och fantasin så det är bra att ha nått enkelt att ta till hands! Men där har jag inte hamnat ännu…vi får väl se om ett tag, haha!
Ha en fin kväll!