Jag vet inte hur jag kom på idén att beställa en hel lax nere på Citygross men det lät ju lite spännande att laga till. Tyckte jag i alla fall tills jag såg fisken…Den såg ju ganska läskig ut och blängde ilsket på mig! Men jag antar att den förstod att han skulle hamna i min mage så jag klandrar den inte.
La in den i kylen fort som tusan men varje gång jag skulle hämta mat låg den där och blängde på mig! Huhhh….Löste detta med att fisken fick stirra in i kylskåpsväggen.
Stefan fick komma och hugga av huvudet så vi kunde laga till den eftersom jag fick kväljningar bara av tanken. Men dum som jag är fattade jag inte att han skulle tyckte detta var jätteroligt och jaga mig med ett fiskhuvud runt i lägenheten! Fy fan säger jag bara!!!
MEN! Och detta är ett stort men. Det var nog den godaste laxen jag någonsin ätit så det var klart värt skräckfärden dit.
Inte alls svårt att laga till (om man inte är lika fjantig som jag då). Fisken var ju rensad så det var bara av med huvudet och in i nedre delen av ugnen ca 80-90 min (detta var en stor fisk, 2,5 kg) i 100 grader. Fjället fungerar som folie och går lätt att dra av sen. Vi kryddade efteråt. Blev hur mört och fint kött som helst.
Serverades med wookgrönsaker i kokosmjölk med röd curry samt blomkålsmos. Mumma!
Blev en massa fina matlådor också! Så det var inte så farligt med hel fisk! Billigt, enkelt och betydligt godare än dom där frysta små laxfiléerna!