Överkropp (press/prestation)

8 juli, 2011
8 juli, 2011

Djupa Miltärpressar

Ja, det vart överkropp idag, har inte ben varje dag. Så häs såg dagens pass ut:

Aktivering av nervsystem, expolsiva reps från startläge:

-Sittande axelpressar från pinnar(press från huvudet och upp)

,med att köra från pinnar innebär att man fäller ut ”stagar” i ett rack eller i en smith så att rörelsebanan begränsas,på detta sätt kan jag träna explosivitet och delar av moment, i detta fall övre.

Set:5 Reps 3 med upptrappning av vikter tills eplosiviteten och kraften avtar.

Upptrappningsset/självreglering(ökar vikter för varje set):

1, Djupa militärpressar ståendes,7 set, 3 reps

2,Sned bänkpress, 7 set, 5 reps, här börjar jag vikten som jag slutade på i Militärpress, mycket små höjningar av vikten mellan seten.

3,Bänkpress, 7 set, 5 reps, börjar på den vikt jag avslutaade sned bänkpress på, mycket små höjningar av vikt mellan seten.

4, Smal bänkpress för Triceps, 4 set, 5 reps, här körde jag på en vikt i samtliga set som gjorde att jag klarade av att göra 8 reps på.

Cirkel för genomblödning och stimuli(alla set till fail då de är så små muskler) Alla övningar körs direkt efter varandra.

1a, Liggande Tricepsextension

1b, Ståendes Tricepsextension

1c, Ståendes sidolyft med hantlar

1d, Ståendes framåtlyft med hantlar

Alla övningar låg på ca 10-12 reps tills jag inte orkade upp en kotte till,axlarna säger ifrån ibland (medfödd instabilitet) men inget som är något problem. Här tar orken och min dåliga kondis ut sin rätt men cirkelformatet gör aå att jag får najs tryck i bukarna och jag känner mig helt nöjd efteråt.

En stor fördel med dessa pass är att de tar max 40 min att genomföra, svårt och hitta på ursäkter att inte köra! Brösten fick sig en rejäl omgång men känner att jag skulle gått upp någon nivå mer på axlarna, det blir det till nästa gång!! Jag har lite svårt att fota på gymet då jag är själv, den här sodan blir mycket roligare dock med mer bilder och ska se om jag kan få någon nisse  på gymet att leka fotograf.

Alla överskifter med fina ord om varför jag gör övningarna kan låta förvirrande för nybörjare men genomför passen så ska ni se att de tar eran träning till en högre och ROLIGARE nivå!!!

Over and ut// Christoffer”2 skitar hög” Myrsäter

Christoffer Myrsäter

Posts Google+