Två pass sedan sist

10 juli, 2011
10 juli, 2011

 

Lång kvar till denna formen men är på god väg

Jag har genomfört två pass sedan jag sist skrev, ett ben och ett återhämtningspass som jag fortfarande sitter och eftersvettas ifrån. Benpasset avverkades igår Lördag:

Aktivering av nervsystem:

1,Vertikala upphopp

2,Längdhopp

3,Vertikala split-böj med upphopp

4,Vertikala upphopp med höga knän

5,framåtlutande vad-studs

Alla övningar :2set,3reps

Väckning och aktivering av nervsystem:

1,Höga upphopp med vikt,3 set,3 reps (ökade vikt för varje set)

Föraktivering och densitetshybrid:(cirkel,alla övningar i följd)

1a,Knäböj,explosiva,parallella (3reps)

1b,Sittande lårcurl (8reps)

1c,Benspark(8 reps)

Körde 7 set,hade samma vikt på alla set(är ni osäkra på era vikter så prova er fram i de början) Här väljer man den tyngsta vikt man kan äga, accelleration är viktigt här!

Fortsättningsvis körde jag 7 set i:

1a,Benpress(3reps)

1b,Split-böj med bakre benet på en bänk(8reps/ben)

Sedan var det tanken att det skulle genomföras Janda-sit-ups men blev förutom det ytterligare en magövning och vadpress i Benpress,ryktes liksom med i ”the flow”, man återhämtar sig snabbt i dessa pass,trots det får man härligt tryck och kontakt, Även det som är meningen med detta upplägg: snabbare återhämtning.

Tro det eller ej, jag lever inte på gymet så efter passet så åkte jag och mina 2 rumskompisar in till Oslo där vi mötte upp några kamrater från arbetet och så lirades det Fotboll, själv tycker jag denna sport är otroligt trist många gånger men  såg det som en chans att bränna någon kalori. Detta gjorde jag rätt i då jag drog i mig en liter Flöteis (Gräddglass) ,givetvis 5 min innan vi började spela,kändes aldrig! (jag ljuger aldrig,bara överdriver ibland).

Efter en våldgästning och dusch hos en av kamraterna bar det av till kinon för Hangover 2 (ok,men kommer aldrig se om den). Livsnjutningen fortsatte med McDonald´s,lösgodis,Pringles och klart som fan mer glass!! Lördag betyder väl svulla som en gris på Latin? eller är det min språkkunskap som sviktar?. Härlig ätardag och socialt umgänge så lade jag mig nöjd och drömde något skumt.

Idag Söndag Har det blivit Dam-VM, Grattis till oss svenskar!,efter detta rev ajg av ett återhämningspass enligt följande:

Återhämtning/laddning av CNS(centrala nervsystemet)

Körde en cirkel,7 set,5reps, vikterna låg på 30% av 1 RM (max)

1a,Hängande frivändningar

1b,Bänkpress

1c,Burpees (armhävning med upphopp)

1d,Stötpress

1e,Skivstångsrodd

Röda tråden var som vanligt stor explosivitet,Här ska jag inte vara alltför trött i musklerna, man ska känna sig pigg och stark  efter passet, känner man sig trött får man vackert plocka av vikter och göra om/rätt!

Detta passet avslutades med något ajg lärt mig själv att hata efter alla försäsonger med ishockeyn, nämligen LÖPNING! ,löpning och jag är inga grejt sängkamrater kan jag ju säga! MEN!

80 m,full jävla kareta(100%) för att sedan jogga tillbaka och göra om, 8 ggr totalen, skillnaden mellan intervaller som jag gjorde idag och lågintensiv cardio som jag föredrar är att man får en efterförbränning, hade jag kört lågintensiv bränner jag bara där och då, sedan får man ju kondisen på köpet!,najs! Härligt pass och JA! mycket skönare än att vila, skönt också att komma back on track efter svullo-eskapaden från igår.

Återkommer med mer härlig svettig och illanluktande info från min träning och vägen mot Luciapokale 2011!

//Christoffer”ElGriso”Myrsäter

Del av näringstimingen inför passen,fightlines blåbärs-protein och honungsmackor!

 

Christoffer Myrsäter

Posts Google+