Teamhelg på Flex Hagsätra, sthlm

11 juni, 2012
11 juni, 2012

I helgen som var så har större delen av Team MM Sports och Team Body Science haft en gemensam helg fylld med insteration och nytändning i form av föreläsningar av bland andra Kristian Sewén (som för övrigt har varit MMs långa arm för att träffen skulle bli av), Helena Forsén, Gustaf Ollas, Pepz och Joachim Bartoll. Det blev mycket snack om AF, BF och CBB. Robbin Sjögren agerade mentor i de tre olika styrkelyftsgrenarna; Böj, bänk och mark! En stor karl som är väldigt duktig på det han gör, OCH sympatisk, OCH duktig på att lära ut!

Helgen började med att jag, Tim, Joanne och Caroline dönade upp till sthlm vid lunch på fredagen. Min ambition var att hinna med en WOD på ConCor CrossFit på Kungsholmen på deras Open Gymtid. Vår tid rasade iväg och det var omöjligt att hinna. Istället så blev ett ett spontanpass på SATS Medis där vi alla 4 mötte upp Emelie Eriksson. Jag och Tim körde pressar och snackade med ett par riktigt trevliga CrossFit-killar. En jobbade som PT på medis och den andra tränade på Fit 4 Life. Hoppas båda skall vara med på RFCCF Nordic den 8-9 september. De såg riktigt vassa ut!!!

Gled sedan in på Sewéns Fyshotell på söder, brände på lite lax i pannan och potatis i ugnen så man var redo för morgondagen. Btw! Ett tips på uppladdning inför pb i push-press? Två Max GI hamburgare!!! Ett vinnande koncept;)

På lördag morgon så bar det av till Flex Sportsclub ute i Hagsätra.

image

Ett mycket trevligt gym med trevlig pesonal och väl utrustad maskinpark (passar inte mig som enbart kör CF nu, men som gym är det verklige toppen!)

När de andra körde teknikträning i de olika disciplinerna så som chins och dips. Så körde jag ett eget race. Inte för att vara nochig men nu är min huvudsakliga inriktning CrossFit.
Inte så värst mkt kettlebells och inga boxar eller höga chinsräcken gjorde att jag tänkte mig pröva på en ”DT”.
70 kg
12 mark
9 hang power cleans
6 pusch jerk
5 varv

Med tanke på fredagens presspass så kunde jag la valt en mer lämpad WOD. Men jag har ju aldrig varit känd för att vara direkt smart;)

Insåg snabbt mina begränsningar och skalade ner till 60 kg. Första vändan gick som väntat, un broken. Andra vändan gick också som beräknat, tvingad att släppa ner stången. Tredje… Ja, rätt trött, fjärde; tappar stång. Och när det inte är bumpervikter så smäller det lite väl obekvämt högt!
5:e och sista rundan fick jag ångat på med en hel del pepp från Pepz.

Vart heeet färdig! Sluttid blev….

image

Här ser ni hur det skall gå till!

Efter ”DT” så kände jag för att känna lite på marken. 100 kg kändes tungt!!! Men 130 kg var precis lika tungt, likaså 160 kg.
170 kg, då började jag få tillbala känslan. 180 kg, ok. 190 kg (bra pepp från Samme då!) kom oförskämt lätt, 2 kg ifrån pb. Så jag var bara tvungen att pröva 200 panner!
Fram mot stången… In med luft, myyyycket luft!!! Böjer rygg och ben. Ja! Då kör vi! 200 kom upp!!! Helt utan att grisa upp den!
Så gött det satt!!! Äntligen över 200 bananer!!!

Med det träningspasset och den mängden kött (två rågade tallrikar) från den mongoliska buffén på kvällen så kände man verkligen hur testosteronet flödade ut i kroppen;)
En riktigt trevlig kväll blev det!

Söndagen bjöd på mer föreläsningar  med ämnet ”motivation”.
Vad som driver oss fram i vår träning. Skall samla tankar till ett inlägg enbart om detta ämne så småningom.

Mer teknikträning. Leo och ja körde böj. Han traditionella back squat och jag front squat. Leo är ett riktigt knippe dynamit!!! 168 cm och för tillfället runt (hoppas jag inte har fel nu!!!) 70 kg, baaaara muskler. Grabben var utan tvekan hårdast i hela ligan den helgen. Hans satsning inför Fitness Five är verkligen ambitiös! Hatten av för Leo. Hans paradgren, böjen, är imponerande att se. 160 kg mosade han upp den lille gottlänningen. Ett monster!!!
Försökte själv på ett nytt pb i frontböj, 145 kg. Men bristen på fokus och taskig sömn gjorde att Leo fick vara där och stötta lite runt revbenen. Inte godkänt p.g.a. det. Hade jag skickat i mig en bättre frukost och en Jacked XX Extreme så hade det där sista verkligen infunnigt sig;)

Är så fruktansvärt nöjd med hela helgen. Underbart roligt att träffa de personer som man annars bara ”träffar” via fb och sina bloggar. En stor blandning på alla med olika erfarenherer som komplererar varandra riktigt bra.
Tack som fanken till Tim, Olle, Lelle och Jocke på MM Sports som skapar denna möjlighet för oss att kunna utvecklas. Tack Kristian som har roddat och styrt upp det hela. Tack för all gästfrihet och ditt ständiga glada humör kompis!!!

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.