Äntligen mos på 400 bananer igen!

29 januari, 2012
29 januari, 2012

Bananer… ja ett sthlmslang för kilogram.

Det blev en liten MM-träning även denna helg. Jag och Anette Magnusson åkte ner till Träningskompaniet i Kungsbacka för att träna med Thomas Hernqvist på hans ”hemmagym” och mitt före detta. Alltid lika kula tt komma till TK och känna på Eleikovikterna och känna atmosfären av genuint trevligt välkomnande. Verkligen roligt att man får höra till och med ifrån folket som tränar där ”det var längesedan du var här, har du flyttat eller?” Ja jag har ju det, för två år sedan, cirkus.

                                                                                                                    Innan passet började så samlades vi tre för ett uppvärmningspass med tågympa.

Tompa och Anette körde armar i ren byggar-stil medans jag körde ben i lite mer AF-stil. Började med frontböj med superst med hopprep 4 set. Liggande lårgurl 3 set med enbenshopprep mellan varje, 50/ben x 2 x 4.

Benspark i lite lugnare tempo. Men jösses vilken skön benspark, den tog så ruggit bra och var riktigt jämn över hela rörelsen, Matrix. Sen att man var tvungen att köra på fullt mag för att det skulle vara tokjobbigt är ju inget plus för maskinen.

Fortsatte med sittande lårcurl i 4 set och 3 set sittande vadpress. Nu var det dags för min gamla kompis igen, benpressen. Det var 1, 1/2 år sedan som jag var stark i benpress, jobbade mämligen då som transportör/leverantör av IKEA-möbler. Det var spring i trappor med så mkt man orkade bära åt gången. Inställningen var ”om du ångrar dig i första trappan så har du tagit tillräckligt”, aldrig haft sådan trappkondis, men heller aldrig varit så slut i nacke, axlar och skuldror. Tur man kom där ifrån.

Ja, som sagt. Längesaedan jag tränade på just denna makinen, kanske ett halvår sedan och då blev jag knäckt på hur röten jag hade blivigt. Lassade på 160kg och kände mig för, ryggen mjuknade upp mer och mer och det var läge att pröva och se om trenden skulle hålla i sig. Ökade sakta för säkerhetens skull. 200kg x 5, helt ok. 250kg x 5, helt ok, 300kg x 5, helt ok, 350kg x 5, helt ok. Så ja, det kändes ju faktiskt oförskämt bra i ryggen, inga tokdjupa så stel som jag är just i denna vinkeln. Frontböj funkar ju att gå på huk, men att det kan skilja så mkt på den lilla ändringen på vinkel. Lyfte på 25:or till så det blev den magiska (för mig) vikten igen, 400 bananer!!!

För säkerhets skull så fick Tompa och Anette vara med på var sin sida. På med bältet, i med ett gamalt album Raised Fist i lurarna, slå på låren och stampa i plattan i en markerad gest. Upp med den, ner… och det kändes fin fint. Inte tokdjupt som sagt men men 90 grader iaf. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 JA!!! Äntligen tillbaka, supergött!!! Och att man avsluta benpasset med benpress känns kalas, då är man ju uppvärmd!

Lassade av ner till 160kg igen och matade ut på 40 djupa reps, säger som Eurosports brittiska komentator när grabbarna i MotoGP sprutar Champange i ögonen på varandra… ”It steems like HELL!!!”

 

Tompa kom med en lysande idé om en liten matbit efter träningen, frågan kom om vi var sugna och svaret kan la furmulera som ”skiter en val i havet?” Ja med andra ord.

Vi stutsade in på Café Karma på Kungsgatan i Kungsbacka innerstad, där vi känner Momo. Tre st ceasarsallad med extra bacon och mkt extra kyckling. En utan pasta och bröd, en bara utan pasta och en med lite pasta. Kan avslöja att det var jag spm körde LC, de andra får ni grunna på.

  Tompa och Anette i sina fina tröjor

  Rekomenderar starkt Café Karma

  Är den i mitten inte lite lik Tompa så säg 😉

 

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.