Leva som man lär… tydligen inte

11 januari, 2012
11 januari, 2012

Jag har ju alltid förespråkat att allt går bara manhittar rätt väg och springer runt sina ev problem. Att träna hårt men framför allt lyssna på kroppen!!!

Jo jag försöker allt, men det har jag svårt för. Man känner sig inte på topp, men det kan man ju inte alltig göra eller….? Rent teoretiskt så ska man ju bara bli starkare för varje träningspass annars så gör man ju något fel? Men hur ofte tajmar man sin träning med rätt längd på vilan??? I mitt fall så har jag fått in några riktiga fullträffar ibland. Speciellt sista månaden innan Decembercupen, visserligen så slappnade man aldrig av. Men hade ju mental fokus till 200% hela tiden. Det kändes efter tävlingen då luften nästan gick ur en. Kände att formen (när jag pratar form menar jag den fysiska prestationen) dalade och jag la på mig oönskad och onödig extravikt.

Valde att dra ett race i en vecka för att skala av lite för att bli lite snabbare. De gav ju resultat som planerat men felet med mig när jag kör mer fokus än vardagligt så glömmer jag lätt en väldigt väldigt vesäntlig bit. Nämligen vilan, tänker hela tiden att musklerna och hjärtat återhämtar sig under natten, ja kanske om man tränar ”normalt”. Nu när jag har hft självstudier så tillåter tigen mig att träna två pass om dagen, vilket jag också gör. Det funkar väldigt bra att springa intervaller på morgonen innan frukost sen gym mitt på eftermiddagen, till en viss gräns ja.

Hade träningssug idag efter ett ryggpass med chins, kroppen tvekade men jag ville visa kroppen vem som bestämmer, så jäkla korkad man kan vara. Kommer faktiskt inte ihåg när jag hade en vilodag sisst??? Jo, nån dag tidigt i förra v, men jag tror ändå jag körde en morgonsväng då om jag inte minns fel?

Så fort jag började chinna i räcket så kände jag att det här går bara inte såååå bra som planerat, men det ska gå!!! Efter 6 set riktigt meningslösa chins och två sett stångrodd så valde jag att avbryta för att cykla hem och äta. Har inte haft någon matlust all idag, trots att jag inte ätigt mkt och att det blev intervaller imorse och en promende till MM Soprts och hem igen. Fick trycka i mig mat men det var en olustig känsla. Har svettats hela dagen, Basse på MM Sports rekomenderade mig BCAA-XX med electrolyter när han såg mig stå där som en dränkt hund.

Ligger nu i soffan och fortsätter att svettas, ett säkert trcken på en lättare överträning. Jag måste verkligen bli bättre på att vila. Less is more som det heter. Man mosar ju på tills det säger stopp men då är det ju för sent.

Nu blir det verkligen piano imorgon med total vila och ev lite lättare löpning på fredag. Men känns det inte 100 så blir det vila så man kan persa på lördagens FRAN pass. Då blir det till att köra med Body Science Gakkic!!! Den ör helt överlägsen då man kör högreps, och till CrossFit är den som klippt och skuren.

Body Science Gakkic ”Reps Power” Finns på MM Sports http://www.mmsports.se/Body-Science-Gakkic.html

 

 

 

Andreas Breitfeld

Posts Google+

Välkomna till min blogg. Här får ni följa min träning och satsning inom träningsformen CrossFit. Jag tävlar för Team Body Science och MMSports Göteborg.