Kettlebells 

3 juli, 2015
3 juli, 2015

Förra sommaren, efter att ha gått loss fullständigt på TRX-träning kände jag att jag behövde en ny utmaning. En vän till mig utmanade mig att göra 10.000 kettlebell swings, 500 per gång. Jag antog utmaningen. Och vann, han gav upp när jag efter ett par dagar hade kommit upp i ett par tusen och han inte ens börjat.. Hur som, jag hade aldrig testat kettlebellträning så jag började med 12kg och jobbade mig uppåt. Avslutade det sista 2-3000 med 24kg, galet hur mycket starkare man blev alltså. Efter det var jag lite mätt på kettlebell och tränade mest div kampsport och med kroppsvikt. Men nu, har jag blivit inspirerad av kettlebells igen. Det verkar vara nån form av sommarflirt.. 

Två dagar i rad nu har jag kollat in div övningar på tuben och sedan testat dom i gymmet. Min tanke just nu är att kombinera kettlebells och träning med kroppsvikt. Varför? Jo, för att det är det som känns kul just nu. 

Igår gjorde gjorde jag tre stycken övningar 20 reps gånger 3. Deadlift med 24kg, Renegade row 16kg, där man står i armhävningsposition med en kettlebell och drar upp den med ena handen, sedan shiftar man hand. Och sist en övning jag inte hittar namnet på, men man står upp och swingar den mellan benen med en hand och tar emot med andra, drar upp den i brösthöjd och twistar kroppen, som att slå en krok. Grymt kul!! 

Idag försökte jag få med hela kroppen och gjorde turkish getup 12kg, utfall med 16kg, clean jerks med 16kg, kniven med 8, Russian twist med 16 och avlutade med skuggboxning med 2kg hantlar. Skitkul!!! 

  

Kommentarer

kommentarer

Zandro Santiago

Posts Facebook Google+