Om mig

Musik och träning/idrott har alltid varit mina stora intressen i livet. Och min dröm som liten grabb när jag växte upp i Västra Frölunda, Göteborg, var att en dag kunna ha något av dom två sakerna som jobb. Nu har jag det. Musik, sång och artisteri har varit mitt jobb de senaste fem åren ungefär, och det gör mig stolt, tacksam och väldigt glad. Jag har turnérat världen runt och varit med i Melodifestivalen som sångare i Dead by April, men valde att hoppa av hösten 2014. Efter det har jag spelat musikal på Malmö Opera i rollen som knarklangaren och den onda demonen St Jimmy. Och nu är jag i full gång med att skriva och spela in musik för lansering som soloartist. Vi får se var jag landar härnäst.

Träning då, hela livet igenom har det varit var det fotboll som gäller. Men när jag blev far fick jag en fix idé om att jag skulle bli stark. Så jag började gymma. Därifrån ledde det ena till det andra och jag halkade in på kampsport och utövade Krav Maga (ett väldigt rått självförsvarssystem) ett tag, därefter blev det mma, och nu tränar jag all kampsport jag kommer åt. Anledningen till att jag gillar kampsportsträning så mycket är för att jag älskar att träna med hela kroppen och att bli helt slut i varenda kroppsdel. Att lyfta tunga saker är inte riktigt min grej, jag ser lixom inte hur jag kan ha användning för det i vardagslivet. Förutom om man hjälper någon att flytta då i och för sig. Men däremot ser jag en vinst i att vara snabb, smidig och att kunna lyfta sin egen kropp i olika sammanhang. Tränar jag inte någon form av kampsport och istället går till gymmet och tränar, så tränar jag nästan uteslutande med min egen kropp som vikt. Ibland tar jag en kettlebell, för att jag tycker dom är så roliga.

Sen är det ju det här med mat.. Jag har utvecklat någon form av livsstil där jag undviker allt som är vitt och saker som innehåller massa socker. Min kropp mår bra av det känner jag. Men ibland händer det att det slinker ner en hamburgare och lite godis. För det mår min själ bra av.

Min tanke med denna blogg är visa hur jag kombinerar livet som artist med träning och en hälsosam livsstil.

www.zandrosantiago.com