ett utkast

6 oktober, 2015
6 oktober, 2015

Det här inlägget har legat som ”utkast” sedan 3 september, dvs över en månad nu. Jag ville bara skriva för att skriva av mig, men jag visste inte om jag skulle posta det. Men nu har jag samlat lite mod, så här kan ni ta del av mina tankar.
_________________________________________________________________________________
ibland känner jag för att skriva något, skriva hur jag känner. men så kommer jag inte på hur jag ska uttrycka mig, hur jag ska uttrycka mig i ord. ibland kan en bild säga mer. ibland kan en mening säga mer än ett helt papper fyllt med ord och meningar. ibland undrar jag om jag tänker för mycket, gör allting mer komplicerat än det egentligen är. för just nu känns det bara som att man står still, jag vet inte vart jag ska. sen det bestämdes att det inte blir den tävlingen jag tänkt, finns det inget konkret mål längre. det känns avlägset, långt bort. anledningen till att jag inte bestämt vilken tävling det blir är för att jag vill komma i balans först. jag vill inte jojjo-banta och hoppa på en diet direkt och riskera att allting blir pannkaka igen. jag vill ta det lugnt, jag vill ta det i min egen takt. precis som med allt annat och som jag alltid gjort. för trots allt så känner jag mig själv bra, så himla bra. och jag vill inte förstöra en sekund av det, och hamna på ruta ett igen. därför fokuserar jag på att allting ska vara roligt igen, för ett tag under dieten var det såklart tufft. träningen har alltid varit rolig, men just maten. och efter avbrottet så ville jag äta allt. saker jag normalt sätt inte alls är sugen på, som t.ex. godis och massa andra onyttigheter. och det fanns liksom inget stopp heller, efter över ett halvsårs diet. det var som att kroppen skrek efter energi, näring och påfyllning. som att den ville kompensera för alla de månader på underskott.

och först tillät jag mig själv att äta allt, allt det jag ville. för jag visste att det där suget skulle försvinna. och efter 2 veckor så sansade jag mig, och tog allting under kontroll. jag började äta som jag gjorde innan, innan dieten. bra, mycket och god mat. mat som jag gillar. oftast kycklingsallad, mycket grönsaker och frukt. men på helgerna då unnar jag mig lite annan mat, hemmagjorda burgare, eller grillat kött och någon god efterrätt. och det har funkat bra för mig. jag kör cardio, för att jag tycker att det är roligt. jag gillar att springa, och jag gjorde det ofta förr. men jag måste påminna mig själv om att ta det lugnt och lyssna när kroppen säger nej, för jag har trots allt tränat non-stop sedan dieten (och även innan såklart) och bara vilat då jag varit sjuk, eller en vilodag i veckan max (men kört cardio istället). ibland behöver även huvudet vila sig, även om kroppen kanske är på topp. livet består av så mycket annat än bara träning, och det är sorgligt när människor inte inser det. träningen är en stor del av mitt liv, det är något jag älskar. men det finns andra saker där ute som också är roligt och betyder mycket, och det får man inte glömma.

Kommentarer

kommentarer

westerbergelin

Posts Google+