#LoveLife

20 mars, 2015
20 mars, 2015

Livet. Det är riktigt bra alltså! Jag har länge mått riktigt, riktigt bra. Det finns faktiskt ingenting som jag har att klaga på, om man ska uttrycka sig så. Det kanske låter konstigt och på något vis som att man är ”bortskämd” när man säger att man inte har något att klaga på, som att man någonsin skulle ha något att inte va nöjd över. För jämför man med dom som lever och bor fattigt och bland krig, då har man ingenting att klaga på. 

Men i samhället idag, fast vi bor i ett bra land där vi slipper de flesta hemskheter så som krig, så har vi ibland saker att va mindre nöjda över. Alla har inte jobb, alla har det inte bra med pengar, alla har inte vänner, alla har inte råd att ibland unna sig något nytt/hitta på något, alla har inte den möjligheten att välja vart dom vill bo/plugga/jobba. Det finns många saker man kan må dåligt över, även om vi överlag har det bättre än dom flesta andra. 

Och självklart har väl alla varit där någon gång, i en period där man mår mindre bra på grund av många olika omständigheter. Det kan ha varit en kortare period eller en längre period, men huvudsaken är att man tar sig upp ur sånna svackor och hittar något man mår bra av. Man måste finna det där som många kallar ”inre ro”. Och jag tror att jag har funnit min, inte nu utan för ett bra tag sen. 

Det är klart att man mår bra tex när något bra händer, att man kanske träffar någon man blir kär i, man kanske får ett jobb man trivs med, kommer in på en utbildning och så vidare. Det gör dig glad men det är inte samma sak som ”inre ro”. Det är svårt att förklara känslan, men det känns som att allting stämmer, alla bitar är på plats, du skulle kunna dö vilken dag som helst och känna att du varit lycklig. Det kanske låter hemskt när man säger det så, men det är en sån känsla som ”inre ro” medför. Det är klart att jag vill resa och se mer av världen innan jag dör (och det är förhoppningsvis herrans många år kvar för mig att leva haha), men själva tanken på att jag bara mår så bra av allting i min tillvaro just nu, med skola, med vår lägenhet, med våra hundar, med vänner, med allt. 

Man ska aldrig gå runt och må dåligt över saker man kan göra något åt. För det har jag också gjort. Till exempel över min vikt. Men jag gjorde något åt det, och sen dess har jag alltid tänkt att jag aldrig mer ska göra saker jag inte vill, att jag aldrig mer ska må dåligt. Livet är till för att njutas av. Gör det du mår bra av, lev livet och va positiv så kommer allting alltid att ordna sig. Med positiva tankar följer positiva saker. 

Med det sagt önskar jag alla en bra fredag och helg!

Kommentarer

kommentarer

westerbergelin

Posts Google+