Från 0-100 och lite snack om Ninja Warrior

11 januari, 2015
11 januari, 2015

ninja 1

Har varit väldigt dåligt med den högintensiva träningen sedan mitten av oktober, då blev jag sjuk i tre veckor och körde mest gymträning. Var helt andfådd och genomsvett av att bara gå upp för trapporna minns jag. Sen var det inspelningarna av Gladiatorerna i november och efter det hade jag en skadad svanskota och inkläming i höften som fortfarande inte är helt hundra. Som jag har längtat efter de svettiga pulshöjande passen som man har en hatkärlek inför men är helt hög på lycka efter. Sen förra veckan har det varit fantastisk, där jag lyckats klämma in flera grit-pass både plyo och cardio, ett litet boxpass och och två ArmyTraining-pass. BTW måste jag beklaga att den grymma ArmyTraining-instruktörern Kim Heinänen har tagit bort 2 av 3 pass i veckan för att köra Body Attack istället. Hmmmm hur tänkte han där? Inte riktigt min grej, men man kan inte gilla allt. Bara ledsen att ett grymt pass försvinner.

sbs peter a

I fredags fick jag äran att vara med på SBS Discovery Televisions press/mediebyrå-träff. Där fick vi bland annat se Peter Apelgren lika humoristisk som vanligt prata lite om inspelningarna av ”En Clown till Kaffet”

Sofia Eriksson och Johnnie Krigström hade en känslosam och tårögd presentation om en ung tjej de mötte under inspelningarna av ”Sofias Änglar” Mitt under presentationen pekade hon på mig och Patrik Hagelin som var där för att prata om Ninja Warrior, Ni är ingenting era muskel…nångting (minns inte exakt vad hon sa) Hon är stark, om tjejen som förlorat sin mamma i en trafikolycka och själv blev förlamad från höfterna och neråt. Ändå hade tjejen drömmar om att rida, klara sig själv och kunna bo i en egen lägenhet.

Sen var det dags för oss att stiga upp på scenen. Så kul att få tänka tillbaka till sommarens roligaste äventyr, så många härliga minnen som flög igenom huvudet.

sofie jonny

säljch

Det roligaste med hela Ninja Warrior var att träffa så många grymma atleter som var så sjukt duktiga på olika saker. Så imponerande att se hur de kunde använda sina kroppar. Något som också var fantastiskt kul var de små grupperna som formades innan inspelningarna för att ”specialträna” och ge sig ut på olika uppdrag för att hitta liknande hinder som man gissade skulle komma på banan. Tyvärr jobbade jag så mycket i somras så, jag fick glädja mig av att följa andras påhittiga äventyr på FB och Insta. Men bara att se vad alla höll på med spred glädje och sug i lektarmen. Några kul träffar hann jag också med, även om jag självklart hade viljat hinna med fler. Under självaste inspelningarna hade vi fantastiskt kul. Vi tävlade ju egentligen emot varandra, även om det var banan man skulle besegra. Trots att det skulle utses en vinnare var stämningen på topp där vi peppade varandra till max för att komma så långt som möjligt. Så fantastiskt tacksam att jag fick möjligheten att vara med om detta äventyr.

Missa inte att titta när det drar igång i Sverige 29 januari kl 20:00. Det är första Ninja Warrior som spelats in i Europa. Hade inte riktigt själv förstått innan jag var med hur stort Ninja Warrior faktiskt är. Det började i Japan och blev sedan jättestort i USA där det har gått i 7 år om jag inte minns fel. Många av deltagarna specialtränar bara inför detta år efter år för att besegra världens svåraste hinderbana. Trots att de spceialtränat händer det att de faller i på första hindret och måste då vänta till nästa år innan de får chansen igen.

Kolla in klippet på den här galet grymma tjejen som tränat i många år för att besegra banan.

 

Kacy Ninja Warrior

Hade det inte varit för Ninja Warrior så hade jag nog inte kommit på tanken att boka in mig på en kurs i Truppgymnastik som börjar på måndag. Det är just detta jag älskar med livet, att en sak leder en in på något helt annat som man kanske inte ens hade kommit på tanken att prova på. Go with the flow helt enkelt, så dyker det alltid upp något spännande.

 

 

sidoplanka joao

Efter medieträffen rusade jag till gymmet och körde ett Grit-pass eftersom det högintensiva beroendet kickat in igen. Sen blev det lite kroppsövningar, efter att ha tittat på Patrik Hagelins instagram @hagelinpt och insåg hur sjukt urusel jag är. OMG vad imponerande saker han kan göra!

 

kläng

rep

 

 

 

 

ringövning

Idag blev det massa olika kroppsövningar i ringarna efter ArmyTraining passet. Var helt slut i bröstmusklerna och öm i axlarna efter. Alltid kul att variera träningen lite 🙂

Kommentarer

kommentarer

Virena Andersson

Posts Facebook Google+