Gabriella Sporrefält-proteinrulltårtorna klara, battle is on ;)

11 februari, 2015
11 februari, 2015

Oj, oj, oj, det här kanske spårade ur lite, men det bjuder jag på 🙂
bull111

Fick inspiration till en äggvitekanelbulle från Gabriella Sporrefält för ett tag sedan. Nu har jag gått loss, blev bara tvungen att testa flera olika varianter. Detta kanske egentligen skulle kallas äggviterulltårta 🙂

Grunden är 300g vispad äggvita med lite sötningsmedel i (har hittat ett riktigt bra i Brasilien som min man fick importera :). Vispa till fluffet blir hårt. Bred ut på pakplåtspapper och in i ugnen på 200 grader till det får lite färg och stelnat. Låt svalna lite och sen är det bara att välja fyllning…

Chokladrulle– (bilden ovan) 1 dl cokladcasein från Body Science 2 msk kakao, blanda ihop till en breddar konstistens. Bred ut och strö över kanel. Rulla ihop och skär upp små bitar.

bull5

bull6

Choklad och Jordgubbsrulle

1dl chokladcasein från Body Science 2 matskedar kakao. Bred ut och även mosade jordgubbar. (Jag tinade frysta jordgubbar) Rulla ihop och skär.

 

 

 

 

 

 

 

bull7bull8

Vanilj och Rabarberrulle-

2 dl vaniljcasein från bodysciense med lite citron i. bred ut på äggvita. Rabarberna kokar du eller värmer i micron tillsammans med lite vatten, sötningsmedel och kanel. Koka/värm till de finfördelas och blir som en kräm. Bred ut och rulla sedan ihop.

 

 

 

 

 

 

bull11

bull13

Blåbärsrullen provade jag med både choklad och vanilj. Här blev helt klart vaniljen en favorit.

Choklad och blåbärsrulle

2 dl chokladcasein 2 msk kakao, bred ut toppa med blåbär och kanel. Rulla ihop och skär i bitar

Vanilj och blåbärsrulle

2 dl vaniljcasein bred ut och toppa med blåbär och kanel. Rullaihop och skär i bitar.

 

 

bull9

bull10

Vanilj och äpple/kanelrulle-

2 dl vaniljcasein. Rivet äpple och kanel. Rulla ihop och skär i bitar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bull acai bullacai1Açai och kokosrulle- 2 dl vaniljcasein 2 polpa de Açai (fryst) lite vatten och kör i mixern. Bred ut och strö över lite kokoschips.
Tänkte ju att jag skulle berätta för er vilken som blev godast, men det kan jag inte. På ett sätt var rabarbern en favorit, då den blev lite syrlig. Sen var äpple väldigt god, men även blåbär vanilj och vem tycker inte om Jordgubb/choklad? Sorry, kan inte säga vilken som blev favoriten, så ni får testa själva vad ni tycker verkar godast. Enda besvikelsen var nog choklad blåbär, vilken jag trodde att jag skulle gilla mer än blåbär vanilj. Får väl testa hallon någon annan dag, finns ju inte stopp i variationer man kan göra. Tipsa gärna om ni testar någon annan variant!

Bakade lite i kväll för att se vad kollegorna tycker på jobbet. En kollega skall tyvärr sluta när jag är på Bali så tänkte avtacka henne lite i förtid imorgon. Belv äpplevarianten, men lyxade till ”vaniljkrämen” med att lägga i ett ägg också, det blev lite krämigare 🙂

bullar äpple

Kommentarer

kommentarer

Virena Andersson

Posts Facebook Google+