Saffransäggost, lussekorvar, advenstmys och barnklättring!

8 december, 2014
8 december, 2014

Julen är på ingång och jag bara älskar det. Jag vet att många avskyr julen, då den innebär mycket stress och krav på julklappsinköp, julmat som skall handlas och tillagas etc. För andra innebär det ensamhet och därför en avskyvärd helg. Själv har jag bara positiva minnen. Julen har under min uppväxt varit för bra för att vara sann. Jag blev alldeles för bortskämd med många presenter, men viktigast av allt vi firade alltid med alla kusiner. Ena julen på pappas sida och andra på mammas. Jag bara älskade att få vara tillsammans med mina nära och kära som jag alltid hade så kul ihop med. De senaste 7 åren har jag firat jul i Brasilien, vilket har varit lite av en sorg. Det är nog enda dagen jag riktigt saknat de där hemma. Nu äntligen skall jag fira jul här i Sverige. Jobbar jobbar hela julen, men är ledig på julaftonskvällen och juldagskvällen. Skall bli så mysigt att både jobba och få fira med familj och släkten på kvällarna.

Eftersom jag längtat sååååå mycket efter julen har jag redan hunnit med två julbord och och bakat lite här hemma 🙂

Saffransäggost med glögg utan tillsatt socker!

Den här måste ni faktiskt prova, sjuuuukt god!!!

2

Saffransäggost 4 portioner:
600 g minikeso
300 g äggvita
30 g kokosmjöl risenta
1 g saffran
sötningsmedel från Brasilien
lite bakpulver
smörj en form med coconut oil från Body Science och in i ugnen på 225 g ca 30-40 minuter beroende å formens storlek

1/2 rivet äpple per portion med lite kanel

Glöggen är supergod och innehåller bara 30 kcal istället för 90 som de flesta andra. Känner ingen skillnad på smak, så kan varmt rekommendera den 🙂

Har även hunnit med en variant av Lussekatter, som blev Lussekorvar 🙂 Inte så snygga, men goda 🙂

11

Lussekorvar:

smält 75 g coconut oil från Body Science
häl i 2 dl mjölk
smula i 50g jäst
1000g lättkvarg
1g saffran
brasilianskt sötnignsmedel

Malde ner 10 dl havregryn till mjöl i min C3 Mix and Go
5 dl kokosmjöl
Bladade i de båda mjölen i smeten och lät jäsa under en duk. Rullade till små korvar, penslade med äggvita och in i ugnen i ca 10 minuter på 225grader.

2:a adventsmiddag med mannen, blev grönkål med kvarg, ägg med tångwasabi och sill

4

Kokade fryst hackad grönkål i lite vatten med chiliwasabikrydda och lite salt, blandade i kvar efteråt.
2 kokta ägg, med en klick kvarg och tångwasabi
Inlagd sill
Julmust light

På lördagskvällen hälsade vi på hos våra kompisar Tony och Maria. Många härliga minnen kom tillbaka då de träffat Joao här, de tidigare åren han varit i Sverige och så har de hälsat på oss i Brasilien 2 gånger. Blev ett foto på mitt turarmband som Marias släkting gjort till mig.

3

I helgen var jag även med på avslutningen i 4 st barnklättringsgrupper på Klätterdomen. Det är så fantastiskt kul att se aktiva barn.  Roligt också när man kommer fram och tittar på dem och de vågar lite extra och därigenom klarar lite svårare problem 🙂 Var några barnkalas på plats när jag var där också, de blev glatt överraskade att de kunde få träffa Spider och hade många nyfikna frågor 🙂 Älskar barns spontanitet.

Blev också glad att få klättra lite med Joao och Axel. Min brassevän och hans son som jag känt sen jag började klättra för ca 10 år sedan. 168

10

79

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer

Virena Andersson

Posts Facebook Google+