Hur jag äter på diet

30 januari, 2015
30 januari, 2015

I det här inlägget ska jag förklara hur en vardag kan se ut för mig med avseende på kosten och förklara varför jag äter som jag gör.

Jag använder mig av MyFitnessPal som är en app (finns också via nätet) där man kan logga sin mat. Jag förespråkar det här så enormt mycket mer än att gå efter ett kostschema och äta samma sak i en hel vecka. Här kan jag variera min mat under veckan utan några problem alls och tar kanske 2-4minuter varje dag om man vill ändra allt från en dag till en annan och ändå sätta sina makronutrienter. Här nedan kommer ni se bilder på hur det kan se ut på MyFitnessPal.

Det jag fokuserar på att sätta är protein, fett, kolhydrater och fibrer varje dag eller egentligen per vecka. Detta gör så man kan få ett lite mer flexibelt schema som jag tror man gynnas av enormt i längden.

 

Frukost & lunch (ca kl 0730 och 1200)

Som ni ser på MyFitnessPal så håller jag kolhydraterna relativt låga under första delen av dagen. Här fokuserar jag istället på en bra källa av protein, fett och stor portion av grönsaker.  Jag sparar större delen av mitt kolhydratsintag till innan och efter träningen så jag orkar träna ordentligt samt ge min kropp optimal återhämtning.

Till frukosten tar jag också:

  • Body Science Wellness Series – Omega-3, 3 tabletter (alla dagar förutom då jag äter lax/makrill)
  • Body Science Wellness Series – Vitamin D3+K2, 1 tablett
  • Body Science Wellness Series – Vitamineral Complex, 3st tabletter
  • Body Science Beta-Alanine, 3gram
  • Body Science Citrulline Malate, 3g

rättttt

Pre workout & post workout (ca kl 1630 och 1900)

Här tar jag ca 60% av mitt totala intag av kolhydrater (30% före och 30% efter). Som sagt så vill jag kunna prestera optimalt på gymmet och göra det jag kan för att behålla/bygga muskler nu under dieten.

Till middag (post workout) tar jag också:

  • Body Science CreaPure®, 5gram

pre

Träningsnutrition (innan och under träningen)

Innan träningen blir det antingen 2 koppar kaffe eller Jacked fuel. Detta är också mitt totala intag av koffein. Enkelt sagt kan man säga att koffein hjälper till att aktivera CNS (centrala nervsystemet) och den här positiva effekten vill jag ha under mitt träningspass. Dricker man mycket kaffe förlorar man den positiva effekten eftersom kroppen vänjer sig vid det högre koffeinintaget och man får en högre toleransnivå.  Detta kan också vara negativt då man kan bli ”beroende” av kaffe för att kunna koncentrera sig och komma upp på morgonen.

Under träningen mixar jag ihop en egen shake av de kosttillskott jag tror kan hjälpa mig att optimera mina resultat. Jag kör alltid på kosttillskott som har vetenskapligt bevisats vara positiva. Min mix består av:

  • XLNT Sports BCAA, 12gram
  • Body Science Beta-Alanine, 3gram
  • Body Science Citrulline Malate, 3g

Kvällsmål (ca kl 2200)

Det här målet innehåller också lite mer kolhydrater än de första två. Finns forskning som indikerar att man kan få bättre sömn om ens sista mål på dagen innehåller kolhydrater och då jag tycker sömn är otroligt viktigt så kör jag på det. Jag tycker också det är lättare att somna om man känner sig mätt och där hjälper kolhydraterna till.

Till kvällsmålet tar jag också:

  • Body Science Wellness Series – Magnesium, 2tabletter kvälls

 

Hoppas ni blev inspirerade av MyFitnessPal för större variation och mer flexibelt levnadssätt :)

Här hittar ni alla kosttillskott jag rekommenderar och kör på själv!
http://www.mmsports.se/home.php

 

kommentarer, 459 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Viktor Ström

Posts Google+