Time flies – Knappt en månad kvar nu!

3 mars, 2015
3 mars, 2015

Helvete vad fort tiden går, snart är det dags att göra debut och sjukt vad jag längtar!! Här kommer en kort uppdatering om hur det ligger till:

Som jag nämnt tidigare på instagram så har min träningsvolym aldrig varit högre än var den är just nu. Den senaste veckan har sett ut som följande och kommer se ut så här i 1-2 veckor till:

  • Styrka 6 dagar i veckan
  • Cardio 3 dagar i veckan (gått över från HIIT till LISS nu eftersom min energi har blivit något mindre och vill ha maximal med energy till styrkan som kommer senare under dagen)
  • Poseringsträning efter styrkepasset ca 3 gånger i veckan

Totala träningsvolymen har ökat och samtidigt har även mitt kaloriintag minskat något, allt för att tvinga kroppen att släppa från sig det sista lagret fett som den gärna behåller kvar. Skulle även gissa att jag har 2 kg kvar att tappa tills tävlingsformen.

Jag börjar också lägga mer fokus på mindre detaljer så som:

  • Totalt vattenintag per dag
  • Totalt saltintag per dag
  • Blivit striktare med att sätta 30 gram fibrer varje dag nu. Innan var det att försöka sätta fiberintaget veckovis som var målet.

Detta gör jag då för att få ännu mer kontroll över vad som händer med min kropp och för att förbereda mig inför ”peak week” som börjar närma sig. Nästa inlägg planeras att komma upp några dagar innan tävlingen då jag delar med mig av alla mina förväntningar om tävlingen, min form, hur min ”peak week” går till m.m.

Stay tuned 🙂

//Viktor

Kommentarer

kommentarer

Viktor Ström

Posts Google+