2 dagar kvar!!!

26 mars, 2015
26 mars, 2015

Kommer bli så otroligt kul och väldigt lärorikt att få ställa sig på scenen. Är nu mitt inne i ”peak week” och ska köra mitt sista träningspass ikväll som blir ett litet lättare cirkelpass bara för att aktivera musklerna och få lite pump i kroppen. Jag har väldigt mycket att stå i nu innan tävlingen så ska fatta mig kort.

Peak week – sista veckan innan tävlingen

Målet är att man, via lite finjusteringar i kosten och träningen, ska toppa formen till scenen så att man ser så bra ut som möjligt och så här har jag gått tillväga:

  • Jag har inte ändrat mitt vattenintag under peak week. Har legat runt 5L/dag och på lördag så blir det en minskning men jag kommer inte strypa det helt som vissa gör. (vanligt är att personer dricker runt 8-10L vatten/dag och sen närmare tävlingen/plåtningen stryper de vattnet avsevärt för att försöka lura kroppen göra sig av med allt vatten som den håller på för att man ska se hårdare ut på scenen)
  • Jag har heller inte mixtrat med salt alltför mycket som vissa också gör. I början av veckan låg jag på 4000mg/dag och har nu minskat ner det något till 3000mg/dag. (vanligt att personer ökar sitt saltintag till 10 gram/dag för att sedan strypa det helt i tro om att försöka lura kroppen att göra sig av med vatten mellan huden och musklerna så man ser hårdare ut på scenen)
  • Jag använder mig av en så kallad ”front load” där jag började att fylla på lite i måndags för att se hur min kropp reagerade och därifrån få mer kunskap hur mycket jag ska fylla innan tävlingen. Sen minskade jag ner intaget igen nu mot slutet av veckan för att sedan börja fylla igen på fredag och lördag. Det positiva med den här metoden är ifall man fyller på för kraftigt (eller för lite) på den tidigare fyllningen så har man tid under veckan att fixa det för att sedan göra en lättare fyllning (eller tyngre fyllning) på tävlingen och minimerar då risken att man fyller på för mycket (alternativt för lite). Sen är det andra alternativet där man bara fyller på i slutet av veckan och den metoden kallas också ”back load”. Båda metoderna har väl sina fördelar & nackdelar men jag har som sagt valt en ”front load” eftersom jag vill minimera riskerna att man laddar på för mycket eller för lite.
  • Jag tar fortfarande 5gram kreatin/dag.
  • Kommer inte ta något vätskedrivande kosttillskott.
  • Har aldrig och kommer aldrig att ta något olagligt kosttillskott/preparat!

 

 

För de som är mer intresserade så rekommenderar jag starkt att ni kollar på den här videon:

 

Mina förväntningar för tävlingen är skyhöga. Tror det kommer bli en riktigt skön stämning backstage och ska bli riktigt kul att få träffa alla med samma mål som jag har. Placeringsmässigt har jag inga förhoppningar alls då jag ser den här tävlingen som en testgång och ska sen 2016 komma tillbaka mycket bättre och då satsa på SM! Jag är väldigt nöjd över hur min form ser ut, visst skulle jag gärna ha förlorat lite mer fett men då detta är min första tävlingsdiet är jag nöjd. Har lärt mig mycket från dieten och vet vad jag ska ändra och vad jag ska behålla tills nästa tävling!!

Hörs efter tävlingen 😀

kommentarer, 388 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Viktor Ström

Posts Google+