Battle of Scandinavia och fortsatta planer

6 april, 2015
6 april, 2015

Nu har det gått drygt en vecka sedan tävlingen och först nu känns det som man kan få in allt som har hänt i huvudet, men en sak vet jag – att det var bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Jag lärde mig så otroligt mycket av tävlingen som jag kommer ta med mig till mina framtida satsningar. Angående dieten så har jag lärt mig mycket mer om hur min kropp reagerar när jag börjar komma lågt i kroppsfett och vilka metoder som passar bäst för mig.

Kommande diet

  • Något längre, 16v+, så jag hinner tappa allt som behövs i lugn och ro och har några veckor över ifall jag får set-backs.
  • Börjar med HIIT i början av dieten och går sedan över till LISS när jag känner att den negativt påverkar min återhämtning för mycket. 1pass/v i början av dieten som ökas successivt mot 4pass/v mot slutet.
  • Upp-pumpningen innan scen börjades för sent (allting gick väldigt fort) så nästa gång ska jag ge mig god tid för att få ett bra pump/tryck i hela kroppen.
  • Börja öva posering i tid, för ju längre in I dieten man kommer ju tröttare blir man, därför är det bra att ha sina poser klara och inlärda tidigt.
  • 1 refeed/veckan i början av dieten när de totala kalorierna är högre (räknar kalorier veckovis) som sedan går över mot 2 refeeds/veckan när de totala kalorierna börjar bli lägre och man även blir mer och mer rippad. Detta för att höja produktionen av leptin som i sin tur påverkar T3 och T4 vilket leder till en ökad fettförbränning.

 

Som det ser ut som nu så kommer jag att ställa upp i Tyngre Classic nästa år i maj. Det kommer ge mig god tid för reverse diet och även så jag hinner lägga på mig lite massa och förbättra mina svagheter.

Future plans
Nu har jag sakta börjat min reverse diet (precis som det låter: omvänd diet för att långsamt höja tillbaka kalorierna till där de var innan dieten, detta gör man för att minimera fettuppgången efter en diet men samtidigt öka i både styrka och massa) men eftersom jag har en photoshoot den 9:e så har jag tagit det väldigt lugnt för ska även göra en minitoppning av formen inför den fotningen. Efter plåtningen kommer jag fortsätta höja upp kalorierna kontinuerligt och den resan kan ni följa mer noga via instagram (link in bio).

Träning
I min första träningscykel nu efter tävlingen så har jag valt köra ett helkroppsprogram 4 gånger/veckan med 1-2 bonuspass utöver det. Helkroppspassen kommer mestadels bestå av basövningar och jag har valt att lägga lite extra fokus på övre bröst då jag tycker de är underutvecklade jämfört med resten av kroppen och vill genom att prioritera de mer förbättra min totala symmetri. På bonuspassen kommer jag träna mindre muskelgrupper så som vader, mage, baksida axlar och eventuellt lite armar samt en del foam rolling för återhämtning.

Jag har valt det här upplägget för det ger mig mer än dubbla frekvensen jämfört med 1-2 gånger/veckan per muskelgrupp och jag tror min kropp kan svara bra på den här justeringen. Varje muskelgrupp får då också lägre volym/pass men med den ökade frekvensen leder det till fler möjligheter för att växa vilket också forskningen nu lutar mot kan vara ett effektivare sätt att bygga massa på. Jag har tagit mått på alla mina muskelgrupper och återkommer med resultat och utvärdering om 8 veckor om hur det har gått. Har ni några frågor så är det bara att kommentera under eller att kontakta mig via min mail på viktorjohannesstrom@gmail.com

Må gott allesammans!! J

kommentarer, 293 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Viktor Ström

Posts Google+