22 maj, 2013
Kryddig nudelsallad enligt mitt recept.
Ändra, lägg till och ta bort efter egen smak 🙂
Behöver:
2 msk finriven ingefära
1 Lime
1 dl Japansk soja
1 msk Honung
½tsk Sambal oelek
2 påsar Nudlar/ Fettuccine
200 g Sojabönor ( OBS! blötläggas 10 timmar, kokas 1 timme)
200 g Broccoli
1 rödlök
2 medelstora morötter
2 vitlöksklyftor
1 knippe grön sparris
100 g cashewnötter
1 knippe salladslök
olja
Tillagning:
- koka Sojabönor enl beskrivning, låg värme i ca 1 timme.
- Blanda ingefäran, finrivet limeskal, limesaft, japansk soja, 1 msk olja, honung och sambal oelek i en skål,
- strimla, hyvla och skär grönsaker enl eget tycke. Stek på låg värme till önskad mjukhet.
- pressa ner vitlök och kryddblandningen,
- lägg i nudlar och de kokta sojabönorna.
- lägg sist i cashewnötter så de bara blir varma men fortfarande hårda.
- ÄT!