Recept med Body science kalorifria nudlar/Fettuccine

22 maj, 2013
22 maj, 2013

Kryddig nudelsallad enligt mitt recept.
Ändra, lägg till och ta bort efter egen smak 🙂

Behöver:

2 msk finriven ingefära
1 Lime
1 dl Japansk soja
1 msk Honung
½tsk Sambal oelek
2 påsar Nudlar/ Fettuccine
200 g Sojabönor ( OBS! blötläggas 10 timmar, kokas 1 timme)
200 g Broccoli
1 rödlök
2 medelstora morötter
2 vitlöksklyftor
1 knippe grön sparris
100 g cashewnötter
1 knippe salladslök
olja

Tillagning:

  1. koka Sojabönor enl beskrivning, låg värme i ca 1 timme.
  2. Blanda ingefäran, finrivet limeskal, limesaft, japansk soja, 1 msk olja, honung och sambal oelek i en skål, 
  3. strimla, hyvla och skär grönsaker enl eget tycke. Stek på låg värme till önskad mjukhet.
  4. pressa ner vitlök och kryddblandningen,
  5. lägg i nudlar och de kokta sojabönorna.
  6. lägg sist i cashewnötter så de bara blir varma men fortfarande hårda.
  7. ÄT! 

Ulrika Merkel

Posts Google+