Om mig

Sarah-Ida Nyström

Sarah-Ida Nyström

Sarah-Ida, född Söderlind, gift Nyström. Har glidit igenom större delen av mitt liv genom att anpassa min vilja till vad jag trodde erbjöds, vad jag kunde få mig tilldelat, tills jag insåg att det är upp till mig att forma mitt liv och mig själv som jag vill ha det. Ingen annan tar mina beslut och ingen annan kan göra mina val åt mig. Ibland kastar livet in oväntade vändningar, det är oundvikligt, men då är det fortfarande upp till mig att reagera på de nya spelreglerna. Jag brukar säga att ”livet kommer emellan”, men eftersom jag väljer att forma min verklighet långsiktigt så blir utmaningen alltid att jobba om, jobba runt, men alltid framåt. Som när min son föddes med hjärtfel, eller när min dotter föddes i bilen. Det ena det värsta jag varit med om och det andra det ohotat häftigaste jag varit med om.

Det jag jobbar med mest är att hålla huvudet kallt i värderingen av pengar. I mitt tidigare liv som anställd i reklambranschen var jag bortskämd med en hyfsad löneavi, men instängd av fasta arbetstider och schemalagd ledighet. När passionen till styrketräning, kroppen och makten över den egna tiden gjorde sitt intåg åkte lönekontoret ut. Jag älskar pengar men jag har insett att det är viktigt hur de kommer in och vad de skapar för möjligheter när de ska ut. För ut ska de. Pengar i sig är värdelösa om de inte förvaltas rätt.

Jag bildade familj sent i livet och började egentligen träna efter min andra graviditet. För att stärka upp magmuskulaturen hoppade jag på Mamma Fitness PT-online och blev tilldelad Jessica Larsson som PT – en tjej som inte stryker medhårs. Precis vad jag inte visste att jag behövde. Jag håller henne skyldig för att jag idag är den jag är och jag är henne evigt tacksam.

Tanken på att jag själv skulle jobba med träning föddes när vi satt i Thailand 2013 och jag började skissa på ett liv där jag kan jobba när jag vill, var jag vill. Året efter började jag läsa till PT på The Academy och vid utbildningens kostblock lade jag direkt märke till en tjej som satt i mittenraden och inte gjorde mycket väsen av sig. Jag hade just börjat släppa mitt fokus på att gå ner i vikt och börjat erkänna för mig själv att jag ville bygga muskler, och tjejen jag hamnat i samma klassrum som var Maria Hasselmark som samma år skulle vinna SM och VM i bodyfitness. Naturligtvis föll jag pladask för hennes fysik och anlitade henne som coach mot min egen tävlingsdebut.

Efter utbildningen började jag jobba som PT och just som jag kompletterat med PT Schools kurs ”Träning under graviditet och efter förlossning” ringde det i telefonen. Det var Olga Rönnberg, grundare och ägare av Mamma Fitness, som undrade om jag ville jobba för henne och naturligtvis sa jag ja. Nästa gång vi åkte till Thailand jobbade jag med att coacha tjejer mot samma mål med samma förutsättningar som jag en gång haft när jag började, och när arbetstimmarna var klara satt jag med varm sand mellan tårna.

Min dröm är att jobba med mina expertisområden reklam, marknadsföring, formgivning, träning och kost sida vid sida, vilket jag nu kan säga att jag gör i mina egna företag creativefields.se och ptandfriends.se där jag bollar kunder av väldigt varierande karaktär. Vid sidan av styrketräning är min stora hobby aktier som bjuder på cardio så det räcker när pulsen rusar i takt med börsen.

Det här är mitt liv. Ingen har levt mitt liv tidigare och ingen vet därför hur det ska levas. Jag bollar förutsättningarna som de kommer, och under tiden jobbar jag mot grädden på moset: Tävlingarna. Efter mina första tre tävlingar under hösten 2015 har jag fått blodad tand och längtar tills det är dags igen. Uppbyggnaden på vägen dit, förberedelserna inför dagen D, vinet kvällen innan, skratten i spraytan, fuldansen backstage, växlingarna mellan lek och allvar, den magiskt goda blandningen av honung och vitargo innan det är dags för scen, och inte minst den blodiga steken och det väl utvalda vinet under middagen med mannen jag älskar efteråt.