Vad gör ett bra gym?

6 februari, 2016
6 februari, 2016

Nu har vi varit på Koh Lanta en knapp vecka och jag som trodde att jag skulle ta en tuktuk till det lokala gymmet det första jag gjorde har förvånat mig själv med att fortfarande inte ens sticka in näsan där. Det betyder såklart inte att jag hållt mig från träningen.

Trångt men fungerande gym

Gymmet på Slow Down kunde vara rymligare men så länge det finns stång, rack och ställbar bänk kommer man långt.

Fyra dagar har det blivit den här veckan med hopp om en till, men det visade sig att det lilla ”dåligt utrustade” resortgymmet vägg i vägg med vårt hus kanske inte var så dåligt ändå… Visst, det finns en del saker att önska, som att viktkassetten till latsdraget skulle funka till exempel (lite synd när det FINNS där men inte funkar) – men en fullt fungerande cabelcross och – ett stångrack. Vad behöver man mer, egentligen?

marklyft

Marklyft med vikter upp till 150kg räcker bra för mig och, gissar jag, för de flesta träningssugna på resorten.

Det som eventuellt har gjort att jag fått hålla tillbaka lite är utrymmet, när jag lyft av stången i axelpressen tex får jag ta ett steg till höger för att inte slå i taket, och då akta mig för att inte rasa rakt in i multimaskinen, haha, men sen är det bara att pressa. Knäböj = samma sak, lite mer utrymme hade inte skadat, men mark, raka mark, roddar med olika grepp, bänkpressar med olika lutning, hip thrusters – exempel på väl genomförda set i veckan. Biceps, triceps, rygg och axlar har fått sitt i cabelcrossen också och i superset med hantlar, som i och för sig måste skruvas ihop – men nästa vecka vet jag vilka vikter jag tar och kan förbereda.

Utsikten är inte att klaga på och att dessutom vara 5 steg från poolen och sin egen dusch är också skönt såklart!

Utsikten är inte att klaga på och att dessutom vara 5 steg från poolen och sin egen dusch är också skönt såklart!

Faktiskt har det gått så över förväntan bra att jag inte är helt säker på att jag kan motivera kostnaden för det överprisade lite kantstötta ”gym-gymet”… den sociala biten är i och för sig lockande där, det har alltid varit kul att komma dit förr om åren. Vi får se… Tungt blir det i alla fall! Någon måste ju representera muskelmorsorna kring poolkanten 🙂

Cocosbreak

Avslutar med en kall cocosnöt – såklart! =)

Kommentarer

kommentarer

sarahida

Posts Google+