Superhjäntor!

29 mars, 2016
29 mars, 2016

Jag har jävlar inget flyt nu. Ryggen trilskades så att jag bara kunde köra ben i maskin som gav mig skavsår som gjorde att jag inte kunde köra nånting. Typ. Nä, så illa är det inte, och det går åt rätt håll, men jag HATAR att inte fungera som jag ska och det gör att jag blir galet pepp att komma tillbaks så fort som möjligt. Därför går jag alltså till gymmet ändå och gör det jag kan. Och vilken plats det är!

Superkvinnan med stålcoren

Få skulle slå den här kvinnan på fingrarna vad gäller bålstyrka – hon är på gymmet varje dag när jag kommer dit och hälsar glatt. Teknikfreak och stark som en oxe.

Gymmet på Lanta må vara skitigt och skräpigt och odugligt på många sätt, men det är så j-a skön stämning! Du hittar alltid nån att prata med – människor som i värmen sökt sig in i luftkonditioneringen för att stärka sina dehydrerade kroppar. Här hittar du verkligen alla möjliga folk men det jag tycker är kanske roligast är att det finns ett par tjejer som sticker ut, som har boat in sig på gymmet och gjort det till sitt. Fullständigt bekväma i att göra det bästa av situationen och det gärna med ett skratt. Jag längtar redan till resten av veckan när vi lyfter, skrattar, dansar i setvilan och sjunger med i de värdelösa låtar som strömmar ur högtalarna. Ballader som aldrig peppat någon till att lyfta mer blir endorfinkickande när vi garvar åt våra hopplösa sångröster och grymtande inlägg av någon som lider mot slutet av ett set.

blogg_linda

Linda Eliasson tar gym selfies till the next level – ingen släpper vikten eller slutar köra när hon har kameran i ansiktet på en. Det är bara att bita ihop, sluta räkna och ge järnet.

Det är så förbannat synd att så många faktiskt inte vågar köpa gymkort. När de sedan tagit steget in över tröskeln fastnar många i cardiosalens trygga nät med instruktören som kapten som berättar vad de ska göra. Styrketräningen innefattas av samma fem maskiner som man kan och därför alltid kör, och att gå in till de fria vikterna är så avlägset att det inte ens övervägs. Det är ingen slump att flera gym har ”tjejavdelningar” helt utan vikter, bara cardiomaskiner (!). Tacka fan för att de flesta gymambitioner bara håller några veckor, vem tröttnar inte på att göra samma sak hela tiden och dessutom med avsaknad av resultat eftersom kroppen rätt snart anpassat sig till både rörelser och belastning? Styrketräning är kul! Grimasen ska vara på annars är det inte tungt nog men det är helt ok att skratta åt hela bajsnödigheten. Stryketräning är kul! Styrketräning är smart! Styrketräning är kvinnligt! Styrketräning är humor! En person som förmedlar allt det här via sitt instagramkonto är Carina Roek Hansen som jag ännu inte haft äran att träffa men hon får mig att le varje gång som hon instagrammar nya bilder med med stor andel självförtroende och självdistans.

Carina Roek Hansen - Karisma på instagram!

Carina Roek Hansen – Karisma och humor på instagram! (Strumporna. Kom igen! Haha)

Visa respekt när någon kör och håll samtalet/skratten korta och effektiva i vilan – men GET YOUR GROOVE ON!

kommentarer, 321 Visningar

Kommentarer

kommentarer

sarahida

Posts Google+