Träna själv eller med någon? Motivation och hantalkastningsmusik!

7 december, 2014
7 december, 2014

Idag tänkte jag prata lite om vad som motiverar mig, mina små ritualer innan gymmet och vad jag lyssnar på för musik på gymmet!

Jag har, som säkert många andra, mina små grejer som jag ”måste” göra innan gymmet. För det första så är det ju viktigt att jag, särskilt nu under bulk har carbloadat innan passet, jag brukar då köra långsamma kolhydrater i form av till exempel ris eller riskakor en timme innan passet, mängden brukar bestämmas beroende på vilket pass jag ska köra. Kör jag till exempel ett längre pass med större muskelgrupper såsom ben eller rygg så kanske jag laddar lite hårdare än om jag skall köra axlar eller biceps. Jag brukar en halvtimme innan passet slänga i mig lite pwo (jag använder då Jacked XX från MMSports http://www.mmsports.se/Kosttillskott/PWO-Prestationshojare/Pre-Workout/Jacked-XX.html), under bulk kan jag även slänga i lite snabba kolhydrater, då i form av malto (http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Kolhydrater/Snabba-kolhydrater/Body-Science-Maltodextrin.html) för att öka energin under passet. Jag trycker sedan i mina lurar, drar huvan långt över skallen och slänger mig iväg mot gymmet. När jag väl är på gymmet så brukar jag då jag tränar själv bara köra stenhård musik med högt tempo på högsta möjliga volym.

När jag kör tyngre pass såsom ben eller rygg så tycker jag om att ha skrik, skrän och riviga gitarrsolon dunkande i lurarna och då kör jag min spotifylista: ”Gymma och råna pensionärer
När jag kör något som är mindre intensivt såsom till exempel cardio eller mage så burkar jag tycka om att ha lite hårdare housemusik och då brukar det bli: ”Droppet spräcker ansiktet på dig
Hehe jag vet… namnen… Jaaaag tycker dom är lite kul iaf! 😉

När jag tränar tillsammans med någon så tycker jag det är viktigt att man då istället taggar varandra. Står du och ger någon en spot, stå inte bara där och stirra, utan var delaktig! Ropa taggande ord såsom ”Kom igen!”, ”Du klarar det här!”, ”Våga gå hela vägen nu!!”. Det finns för- och nackdelar med att träna själv eller med någon annan enligt mig. Har du en motiverad träningspartner som ligger ungefär på samma eller till och med gärna på en högre nivå än dig själv kan det självklart vara bra att träna tillsammans, men tränar du med någon som är mindre motiverad än dig så kan det lätt bli att denna tycker det är roligare att prata bort tiden eller att ”ta det lugnare” än du kanske hade velat/behövt. Jag har tränat mycket själv och det har fungerat bra för mig! Det man får vara försiktig med då är när man kör övningar såsom till exempel bänkpress eller liknande, där det kan vara bra att ha någon som ”spottar” alltså står bakom och är redo att hjälpa till om du behöver hjälp. Var inte rädd att fråga någon du inte känner om hjälp, ofta är dom mer än glada att få hjälpa till bara! Var dock klar med hur mycket hjälp du vill ha. Jag själv tycker att en spotter inte ska gå in innan jag är så trött att vikterna nästan börjar vända, men detta är självklart personligt, se därför till att vara tydlig med hur mycket hjälp du vill ha och hur många reps du siktar på innan du kör, för hur skall din spotter veta det annars? Särskilt om denne aldrig har tränat med dig förut och inte vet hur du vill ha det?

Kör hårt!

//Johan @Pushthrough

Kommentarer

kommentarer

pushthrough

Posts Google+