Alkohol och träning?

20 november, 2014
20 november, 2014

Idag tänkte jag prata lite om min syn på alkohol i samband med träning, kan man göra det? Bör man göra det? Vill man göra det? För det första låt oss se till innehållet på öl till exempel, en vanlig ölburk innehåller cirka 145 kcal varav det mesta (cirka 88%) är snabba kolhydrater, men ska man ut och festa kan man ju inte dricka EN öl bara? Man får ju räkna med att man ska ha en sex-sju stycken under kvällen iallafall, man är då helt plötsligt uppe i ungefär 1000 kcal på bara drickan, sen så är det ju inte ens tal om att laga mat på kvällen utan det är pizza/kebab som gäller eller hur? Trycker man i sig en pizza får man räkna mellan 600-1000 kcal beroende på storlek, vad man har på osv osv men helt plötsligt är vi ju uppe i 2000 kcal? Men då är vi ju klara iallfall va? Eller… Nu är det ju dagen efter, jag mår illa och måste ha en till pizza, jag mår ju alldeles för dåligt för att laga mat själv.. Det kanske vore gott med lite läsk till pizzan nu också…. Okej! Så det är en jädrans massa kalorier som man får på sig? Men det sabbar ju kanske min form men inte min träning? Eller?

När du tränar så bryter du ner dina muskler för att sedan låta dom växa tillbaka starkare igenom att vila ordentligt och äta bra mat. Men kroppen har vissa prioriteringar. Får den till exempel i sig ett gift så kommer den att välja att oskadliggöra det innan den lägger fokus på processer såsom muskelåterhämtning eller fettförbränning. Du kommer alltså att skjuta upp dessa processer tills dess att kroppen har rensat ut alkoholen ur ditt system. Därför rekommenderar jag definitivt INTE att träna bakfull.

Sammanfattningsvis: Ska man bli helnykterist och aldrig nudda alkohol? Visst om du vill det varför inte? Men som med allt annat, använd ditt sunda förnuft! Se till vilka mål du har och se om alkohol är något som ingår i dessa mål. Det är definitivt kontraproduktivt till att bygga muskler, men dricker man med måtta så tar kroppen självklart inte samma stryk. Det största tipset jag kan ge är: Låt ingen annan än DU bestämma hur mycket/om du vill dricka. Varför ska du bry dig om ifall folk tittar konstigt på dig när du säger att du vill träna istället för att dra ut och festa en fredag? Varför ska du låta någon bestämma hur tungt ditt huvud skall vara nästa dag? Vill DU supa och festa, gör det! Men kom inte på måndag efter tvådagars alkohol intag och säg att din träning har ”avstannat” att du är fast på en ”platå”. Träning är inte komplicerat men det är definitivt inte alltid lätt!

Kör hårt! Håll fast vid ditt mål och ge allt!

//Johan @Pushthrough

kommentarer, 437 Visningar

Kommentarer

kommentarer

pushthrough

Posts Google+