Kyckling vs Kalkon filé

17 november, 2015
17 november, 2015

Något jag lärde mig utav Oliver Adzievski (IFBB Pro 212) är att kalkon är att föredra framför kyckling filéer. Jag sökte upp det hela och ser att amino profilen speciellt kring ”branched chain amino acids ”BCAA’s” som är de viktigaste aminosyrorna/byggstenarna i proteinet när det kommer till muskelbyggning så skiljer något mellan de olika filéerna, inte mycket MEN om man slår ut på det hela hur mycket kyckling man äter på ett år tycker jag det blir en hel del aminosyror.
Nu tänker nog många jaha och waoow de skiljer nu knappt något men det är just sådana här detajer som spelar roll om man vill uppnå stora ting tror jag. Små detaljer kan i längden ge stora Resultat!

453g Kyckling innehåller 2,073mg leucine, 1,297mg valine och 1,230mg isoleucine.
453g Kalkon innehåller 2,176mg leucine, 1,451mg valine och 1,420mg isoleucine.

16 veckor diet kyckling ca 220g 12 gånger i veckan.

398,016g leucine
249,024g valine
236,160g isoleucine

totalt: 883,200g i aminosyrorna leucine, valine och isoleucine.

16 veckor diet kalkon ca 220g 12 gånger i veckan.

417,792g leucine
278,592g valine
272,640g isoleucine

totalt: 969,024g i aminosyrorna leucine, valine och isoleucine. Ca 86g mer aminosyror än kyckling filé baserat på 220g 12 gånger i veckan under en tex 16 veckors tävlings diet.

Sen är det godare också! 😀

ingsta kalkon

DSC_0393

Kommentarer

kommentarer

edling

Posts Google+