Recept på nyttig köttfärssås

3 april, 2017
3 april, 2017

Idag har dagen gått i lugnets tecken. Vakna i morse av att mitt halsont har kommit tillbaka. Så jävla drygt eftersom de inte va sålänge sen som ja var sjuk pga halsont, feber å värsta skit i bihålorna. Nu har ja än sålänge bara halsont och hosta. Så idag blev de ingen träning.

Igår orkade jag inte göra ordning nå food prep så de blev idag. Vart att höra köttfärssås som heter Muskelbyggar köttfärssås.

Så tänkte dela med mig av receptet och har även hur mycke näringsvärde per portion de är.

Nu använder jag mig inte av salt och tillsätter samba oelek för att få lite sting plus satte till svamp med. Sen äter jag inte spagetti utan antingen jasminris men nått som även är gott till är stekt vitkål.

4 Portioner

Ingridienser
400 g köttfärs
1 msk olivolja

2 dl sojabönor, kokta
1 st gul lök(ar)
1 st köttbuljongtärning(ar)
2 burk(ar) krossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 msk tomatpure
1 dl vatten
salt och peppar
timjan och oregano
300 g spagetti , fiber eller fullkorn

Tillagning
Skala och fin hacka löken. Fräs den i olivolja utan att den tar färg
Smula ner köttfärsen och låt den bryna med. Späd med krossade tomater och vatten.
Tillsätt buljontärning, bönor, tomatpure, vinäger, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock 30-40 min. Smaka av med salt.
Koka spagetti enligt anvisningen på paketet och servera.

Näringsvärde per portion:
Energi: 395 kcal

Kolhydrater: 30 g

Protein: 32 g

Fett: 17 g

Energiflöde:
Kolhydrater: 30 E%

Protein: 32 E%

Fett: 39 E%

 

IMG_3532

 

Smaklig måltid och hoppas ni gillar den lila mycket som jag.

IMG_3434

 

kommentarer, 2 739 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Ninnie

Posts Facebook Google+

Fd 93 kg norrländska som är 35 och som 2011 insåg att efter 3:e sonen att hälsan började gå ut för. Ändrade sin hälsa sin livsstil med bättre mat och träning. Idag ligger jag på -25 kg och siktar på mitt mål. Att göra min debut I Bodyfitness. Allt går sålänge man tror på sig själv och gör sitt bästa. Jag har en dröm ett mål och kommer kämpa och ge allt för att komma dit.