Är mitt tjat om träning ett tecken på narcissism?

24 juni, 2015
24 juni, 2015

Till att börja med känns det oerhört skönt att kunnat köra ett pass där pulsen återigen varit i fullgång.. Det är faktiskt en obeskrivlig känsla att återigen kunna svettas och ta ut mig vilket jag inte kunnat göra på två veckor.. En annan fantastisk investering jag gjort är inköpet av XLNT EAA med smak av Cactus/Lime
och XLNT Recovery med smak av jordgubb/vattenmelon! Mina smaklökar dansar av glädje i munnen.. XLNT-EAA-CactusLime_200px
XLNT-Recovery-960px

Något som fick min hjärna att vakna till liv under kvällskvisten var Robert Stasinskis blogginlägg rörande”bekräftelsedemonen”. Inlägget gav mig en tankeställare kring mitt eget val av att publicera mat- och träningsbilder. Stasinski menar att:

”Att jaga klick och likes genom att pusha sin träning och kost riskerar för många – men absolut inte alla – att bli en ohälsosam spiral. Det riskerar att förvandlas till ett beroende som bara är ytligt och du riskera att missa själva syftet med hård träning och dedikation – disciplin, självinsikt, tålamod och ökad självkänsla och självkännedom”

Det är i just detta citat jag känner igen mig.. I alla fall om jag ser tillbaka på de första åren då jag började träna.. MEN träningen har en hetl annan betydelse för mig idag än vad den hade i början av min resa…Då togs bilder under passen.. träningen förlorade sitt egentliga syfte.. Jag menar..jag sprang runt med systemkamera på gymmet.. Idag visst bilder tas, men det är ofta innan eller efter passen.. Det finns inget jag värdesätter mer än ett hårt pass där svetten bara rinner.. Svett och slit = progression och utvecklingen i sig är det som ger mig bekräftelse idag.. inte antalet ”likes” på sociala medier.. Min egen bekräftelsedemon släcks numera av bilderna som visar på framsteg.. Bilder underlättar enormt mycket, särskilt under en pågående diet.. I alla fall för mig då jag har en tendens till att vara väldigt kritisk till mig själv.. Så i det fallet säger en bild mer än tusen ord.. men samtidigt.. är det roligt att visa hur hårt slit ger resultat.. Det i sin tur.. är till viss del kopplat till bekräftelse.. Men vem gillar inte det?

Bilderna blir på så vis inte något jag kopplar till ett Narcissism. Snarare ser jag dessa som ett mätverktyg för egen del.. Sen att vissa råkar hamna på Instagram gör inte att jag karaktäriserar mig själv som egenkär.. Alla har vi något vi brinner lite mer för.. I mitt fall är det träning.. Om jag då har möjlighet att inspirera andra genom att skriva/visa bilder av min resa gör jag gärna det..

God natt sleep tight!

Kommentarer

kommentarer

moamuntzing

Posts Facebook Google+