Dietstatus

11 augusti, 2014
11 augusti, 2014

Tjena

Tänkte slänga upp kort fakta angående min diet.

Startvikt 108,4kg.

Mått runt vader – 45cm

Mått runt överarmar – 45cm

Sen har jag inte mätt så mycket mer utan de andra områdena ser jag på framstegsbilderna som min sambo och jag tar varje vecka. Där vi kollar midja, definitioner, massa och dylikt och hur vi tycker att allt ligger till.

Började min diet på 3-3,1k kcal i form av clean-keto. Dvs inga såser, inga mjölkprodukter, inget som var tillverkat av något slag. Utan i form av lax, avokado, lax, ägg, omega-3 samt MCT-oljor. Detta gjorde att jag tappade en väldigt massa vätska, väldigt fort. Midjan gick in något och inga sänkningar i måtten ovan, utan nådde gick en massa vätska, närmare 3kg vätska på några dagar. Detta körde jag i en månad för att därefter…

Sänka kalorierna och gå över till att lägga in kolhydrater igen och sänka fettet rätt rejält. Chock-metoden som jag så gärna kallar den. Har funkat förr i både byggsyfte samt deffsyfte. Detta medförde att jag la på mig lite vätska igen då jag äter kolhydrater igen, men har på 3 veckor tappat 3kg så det går stabilt och precis som jag vill. Fortfarande oförändrade mått på vaderna och armarna, enbart vikten som ändrats. Styrkan gick upp något också vilket i min värld är förklarligt då jag la in kolhydrater igen. Har pratat med andra som säger att dem är starkare på keto än på ”hög protein och medel kolhydrat och lågt fett”. Vilket också är förklarligt då fett är 5,7 (ungefär) kalorier rikare på energi än kolhydrater. Olika kroppar, olika behov, olika ämnesomsättning, olika behov av näring. Även om man vet att man funkar bra på en typ av kost, betyder inte det att man inte ska byta, det kan vara bra om man når ett dödläge samt når sin platå rent styrkemässigt, deffmässigt eller liknande. Till exempel, många som dietar tar bort kolhydraterna på sina vilodagar/icke styrkedagar. Själv ökar jag mina. Jag tycker om att äta, så då anpassar jag min träning och min kost därefter.

Vad kör ni och vad funkar för er? Dela gärna med er!

Detta är några produkter jag använde under min keto-diet!

http://www.mmsports.se/Kosttillskott/Omega-3-fettsyror/MCT/Body-Science-Pure-MCT-Oil-500-ml.html

http://www.mmsports.se/Storkop/Body-Science-Omega-3-Storkop-1-x-5-st.html <- Storköpserbjudande!

 

Kommentarer

kommentarer

Martin Göransson

Posts Google+

Martin, 23 år ung, jobbar som väktare på Securitas i Malmö. Sysslat med nästan alla sporter som Trelleborg har haft att erbjuda men fastnat för den som alla städer kan erbjuda - styrketräning. Har siktet inställt på att tävla för första gången i höst i Bodybuilding på Decembercupen samt Luciapokalen.