Våffeldagen <3 med våffelpannkakor

25 mars, 2016
25 mars, 2016

Dagen började med en promenix/jogging på 10 km upp till Gamla Uppsala på morgonen för att riktigt njuta av ledigheten. Visserligen inte världens finaste väder men att bara komma ut och njuta av naturen gör underverk för energin.

Morgonpigg Uppsala

Idag är det våffeldagen! Och då måste man ju självklart bjuda på våfflor…! Men det var lättar sagt än gjort när man inte äger ett våffeljärn, men tänkte att man kan ju lika gärna göra pannkakor av våffeldeg = våffelpannkakor. Det är ju trots allt smaken som räknas 😉 Jag jobbar naturligvis kalorisnålt, så kan man äta så mycket meeeer!

Innehåll (för ca 6 våffelpannkakor):
200 kcal
15 g protein
25 g kolhydrater
5 g fett

Ingredienser:

  • 4 msk Lindahls kvarg
  • 3 msk Maizena/koksmjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1,5 msk sötströ
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg

Workprogress:

  1. Blanda torra och blöta ingredienser separat. Rör om och mixa till en smet, lite lösare än vanlig smet
  2. Sätt på plattan på medelvärme och spraya lite matfett i pannan.
  3. Stek 1-2 minuter per sida, vänd när det börjat bubbla på ytan.
  4. Smaksätt med Body Science Peanut Butter Swirl, bästa combon av choklad och jordnötssmör 😉
Som mjöl går att använda Maizena eller kokosmjöl. Maizena gör degen lite mindre tjock. Ägg går att byta ut mot äggvita om man vill :)

Som mjöl går att använda Maizena eller kokosmjöl. Maizena gör degen lite mindre tjock. Ägg går att byta ut mot äggvita om man vill 🙂

Våffelpannkakor med grädde och choklad-jordnötssmör! :D

Våffelpannkakor med grädde och choklad-jordnötssmör! 😀

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.