Torsk med sötpotatis och vitkål

26 oktober, 2015
26 oktober, 2015

Nästa middagstips är på torsk med sötpotatis och lite sparris, rätt så mättande med mycket mat för väldigt lite kalorier (jag som så sällan äter fisk då det är så dyrt jämfört med fryst kyckling!). Kombinationen med lite mjukare mos och krispig vitkål brukar vara rätt så gott också.

Innehåll per portion:
360 kcal
40 g protein
48 g kolhydrater
21 g fett

Ingredienser (för 1 portion):
✴ 200 g torskfilé
✴ 200 g sötpotatis
✴ 100 g vitkål
50 g sparris

Kryddning till torsk
Paprika
Timjan
Havssalt

 Workprogress:

  1. Börja med att koka torsken i saltvatten (ev. med timjan) ca 5-6 minuter
  2. Strimla vitkålen i rivjärn och hacka sparrisen i mindre bitar, ångkoka tillsammans med sötpotatisen 4-5 minuter.
  3. När allting är klart kan du ta bort skalet från sötpotatisen och mosa den med en gaffel i en skål. Salta gärna och blanda i lite Walden farms för att få en lite lösare konsistens.
  4. Krydda torsken i paprika, timjan och släng på lite salt om du känner för det
  5. Portionera upp snyggt på tallriken! 🙂

fisk

Live, laugh, love <3

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.