Dagen började med en promenix/jogging på 10 km upp till Gamla Uppsala på morgonen för att riktigt njuta av ledigheten. Visserligen inte världens finaste väder men att bara komma ut och njuta av naturen gör underverk för energin.
Idag är det våffeldagen! Och då måste man ju självklart bjuda på våfflor…! Men det var lättar sagt än gjort när man inte äger ett våffeljärn, men tänkte att man kan ju lika gärna göra pannkakor av våffeldeg = våffelpannkakor. Det är ju trots allt smaken som räknas 😉 Jag jobbar naturligvis kalorisnålt, så kan man äta så mycket meeeer!
Innehåll (för ca 6 våffelpannkakor):
200 kcal
15 g protein
25 g kolhydrater
5 g fett
Ingredienser:
- 4 msk Lindahls kvarg
- 3 msk Maizena/koksmjöl
- 2 msk mjölk
- 1,5 msk sötströ
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 ägg
Workprogress:
- Blanda torra och blöta ingredienser separat. Rör om och mixa till en smet, lite lösare än vanlig smet
- Sätt på plattan på medelvärme och spraya lite matfett i pannan.
- Stek 1-2 minuter per sida, vänd när det börjat bubbla på ytan.
- Smaksätt med Body Science Peanut Butter Swirl, bästa combon av choklad och jordnötssmör 😉
Kommentarer