Luftigt frukostbröd av kokosmjöl

16 februari, 2016
16 februari, 2016

Frukost är någonting som jag inte brukar äta på vardagarna utan istället gärna avnjuter på helgen. I vanliga fall brukar jag äta havregrynsgröt med kasein men kände för att testa mig på små brödsnittar denna morgon. Jag älskar när brödet är lite luftigt och inte så kompakt. Det bästa med dessa är ju självklart att de är så kalorisnåla 😉

Innehåll för en deg (räcker till 7-8 snittar på 3×3 cm):
135 kcal
17 g protein
4 g kolhydrater
1 g fett

Ingredienser:

  • 2,5 msk kokosmjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 2,5 msk Lindahls kvarg
  • 100 g äggvitor (3 st äggvitor)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver

Workprogress:

  1. Mixa alla ingredienser i en skål och rör om tills du fått en fin halvtorr deg
  2. Kavla ut degen på en bakplåt. Kavla den rätt så tunn eftersom den kommer svälla en del i ugnen.
  3. Sätt ugnen på 200°C och grädda 20-25 minuter. Ju tjockare deg desto längre tid.
  4. Ta ut ur ugnen när de börjar bli lagom gräddade på ytan 🙂
image

Förslag på topping: mjukost med torkad persilja

 

image

Frukost med brödsnittar och varm choklad är det allra bästa! <3

Love the Journey

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.