Oyakodon 親子丼 (Kyckling och ägg-soppa)

9 december, 2015
9 december, 2015

Här kommer receptet som jag lovade lägga upp för ett litet tag sen. Det var ironiskt nog den sista måltiden jag tog som inte ingick i själva front-loading-konceptet på tävlingsdagen 😉 därav det lite lägre kolhydratinnehållet.

Receptet kommer givetvis från Japan och heter Oyakodon. Lite krasst översatt blir det på svenska ”kyckling och ägg i en skål med ris”, jag skippade riset och ersätte det med shiratakinudlar och ett par salladsblad. Oyakodon innehåller som nämnt även ägg. I detta fall är det ett halvvispat ägg som du lägger till i grytan för att få lite mer konsistens på själva soppan. Det går helt att utesluta ägget om man vill det. Oyakodon bör även toppas med ytterligare ett ägg, jag har dock valt att inte göra det denna gång.

Innehåll per portion:
400 kcal
55 g protein
26 g kolhydrater
8 g fett

Ingredienser:

  • 200 g kycklingfilé 
  • 200 g vitkål
  • 100 g broccoli/wokmix
  • 200-250 g shiratakinudlar
  • 1-2 stora blad isbergssallad
  • 1 st halvvispat ägg

Marinad:

  • 2 msk Kikkomansoya
  • 1 msk mirin alt. 10 steviadroppar + 1 msk soya
  • 1 msk Dashi Stock (detta kan ersättas med 0,5 kycklingbuljontärning + 1 msk soya + 0,5 dl kokande vatten)
  • 1 msk sötningsströ alt. Steviadroppar

 Workprogress:

 

 

image

Kommentarer

kommentarer

Maria

Posts Google+

Pigg och glad tjej på 25 år som är född och uppväxt i Uppsala och jobbar som leg. fysioterapeut på Akademiska sjukhuset. Har en lång bakgrund inom träning, har spelat tennis, badminton, innebandy och simmat. Jag har även en licens som personlig tränare. Jag fastnade för gymträningen i samband med att jag började plugga till fysioterapeut då jag insåg att mycket av träningen vi bedriver idag inte alltid har så mycket evidens bakom sig. Mitt mål är få den bästa fysiken jag kan få och samtidigt lära mig mer om mig själv och hur jag kan optimera träningen på bästa sätt utifrån forskning och erfarenheter.