På diet äter jag nästan bara kycklingfilé. Dels för att det är kalorisnålt, det är billigt och det mättar så otroligt bra!
Men jag gillar att variera kycklingen också så här kommer ett lite nyttigare alternativ till kyckling-nuggets.
I vanliga fall kan man använda sig av brödsmulor eller mjöl för att panera kycklingfiléerna men jag hittade på ICA ett otroligt gott och förvånansvärt kalorisnålt knäckebröd Wasa Crisp’n Wheat som endast innehåller 20 kcal per skiva…!
Innehåll per portion (enbart kyckling-nuggets):
410 kcal
68 g protein
5 g kolhydrater
10 g fett
Ingredienser:
Kyckling-nuggets (1 portion):
✴ 300 g kycklingfilé
✴ 3 x 1 skiva Wasa Crisp’n Wheat
✴ 1 vispat ägg
✴ Salt och valfri kryddsmak
Katsu currysås (2 portioner):
✴ 1 msk mjöl
✴ 2 tsk kikkomansoja
✴ 2 tsk curry
✴ 2-3 dl vatten
✴ 5-6 steviadroppar alt. 1 tsk honung
Workprogress:
- Börja med att skära kycklingen i ca 2 cm tjocka skivor, dela dem om de blir alltför stora.
- Vispa upp ägget i en skål med en gaffel eller visp. Mosa/mixa 3 skivor Wasa-bröden till smulor och strö ut dem över en tallrik
- Doppa kycklingdelarna i ägget och sen i brödsmulorna så att de täcker hela bitarna.
- Lägg bitarna på ett bakplåtspapper och lägg pappret på ett lågt ugnsgaller och kör in i ugnen. (Spraya Pam-spray på ytan för att göra dem extra krispiga) Baka/stek dem i ugnen på 200° ca 15-20 minuter tills de fått färg.
- Portionera upp snyggt på tallriken! 🙂
Kommentarer