Egen tidning

24 mars, 2016
24 mars, 2016

Som vissa av er vet läser jag på gymnasiet och då ett program med en journalist inriktning. Det officiella namnet på utbildningen är samhällsvetenskap med mediainriktning. Det låter kanske annorlunda och lite lulligt men det är precis som ett vanligt samhällsvetenskapligt program bara att vi har fokus på media och nyheter. Nu när jag går sista året genomför jag dessutom större projekt och då med special inriktningar. Som ni kanske har märkt då och då på bloggen här så älskar jag att jobba med text. Att måla upp en bild och introducera läsare för en verklighet som jag skapar med ord är en av mina få passioner. Därför tycker jag det är roligt att man som atlet får tillgång till en blogg på detta vis men att få jobba med det på riktigt i skolan är ännu bättre! Så jag har inte bara en inriktning mot journalistik utan också mot just skriftlig journalistik, med få inslag av film och bild. Så förutom att försöka få ihop en vetenskaplig rapport i form av gymnasiearbete i skolan har jag också fått göra min egna tidning!

Som ni kanske skulle ha kunnat gissa er till är det en tränings tidning som jag med hjälp av ett fåtal elever skapat. Jag har fått ha min egen redaktion och agerat redaktör med sista ordet samt haft ansvar för utformningen. Vilket jag har tyckt varit hur kul som helst! Det är sådant här jag vill jobba med. Det är sådant här som jag drömmer om att göra och att kunna synliggöra mina arbeten. Därför har jag faktiskt valt att publicera den själv online, även om den inte är tryckt och klar i skolan.

I tidningen har jag fått intervjuer med Amanda Wallace, som ska tävla för MM-SPORTS i Body Fitness, Ronja Andersson, som tävlar i styrkelyft och pryder två uppslag, och Monir Hejazi, som också tävlar i kroppsbygge. Dessutom diskuterar jag basövningar och ger instruktioner för hur de bör utför. Sedan bjuder jag på tre recept, varav en varmrätt med nyttiga chocken nuggets och två efterrätter i form av kakor. Till sist bjuder jag på en egen utformad reklam för ett hitte-på företag. Ta er gärna tiden och titta! Länk finns i bilden 😀Athlete

 

Sedan funderar jag på att hålla tidningen vid liv som en hobby efter studenten och fortsätta publicera den på nätet. Så om det är någon mer atlet som känner sig manad att intervjuas inom sinom tid så är det bara att kommentera eller höra av sig till mig! Ha tålamod med mig i och med att det är en hobby kommer de inte att publiceras speciellt ofta. Jag hoppas fler än jag kan se detta som en rolig grej och haka på! 

Some of you may know that I am soon going to graduate from secondary school. What you may not know is what kind of education I get. Almost three years ago I chosed to study a form of social science with a hint of media, which means I kind of study to become a journalist. On my journey I have to write some huge papers and rapports about different subjects. And some of these assignments have been fun. For example the last one, when I had the chance to write and edit my own magazine.

Writing is one of my huge passions and if you could understand swedish you may have noticed that on some of these updates. I love to create perfect texts were you can just dream away and en dup in a different world. Painting with words. So you can only imagine my joy when I was handed this assignment. I am proud of my work and to honor that I have created a site were I will publish it and maybe continue publish magazines. In the picture above there will be a link.

kommentarer, 318 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!