Hänt mycket

17 mars, 2016
17 mars, 2016

Oj, nu var det ett tag sedan man skrev här. Mycket som pågår i livet just nu och bloggande hamnar rätt uppenbart långt ner på listan. Eftersom jag pluggar 100%, jobbar dubbelt och har stora projekt som gymnasiearbete och egen tidning finns det lite tid över. Och sedan ska ju träningen in där med. Samt poseringsträffar och träning med coachen. Jag blir själv andfådd av att bara skriva om dessa ting. Då mycket som jar har missat att beskriva och berätta… Ja, jag bjuder på en snabbspolning genom den senaste månaden med mindre detaljer än vanligt…

Till att börja med kan jag berätta om de träningsrelaterade händelserna. Det har passerat två poserinsgträningar sedan jag skrev här. Den ena med hela bikini-trruppen, vilket var i helgen som precis passerade. En större träff med goodie-bags, domare från SKKF och bikini brudar från landet runt. Jag blev överraskad när någon från Halmstad hade tagit sig tiden att åka upp till det underbara Götet men ännu mer chockad när en annan hade rest enda från Norge. Det visar på hur stora, seriösa och passionerade tävlande vi har. Som vanligt var jag tidig, också denna gång klämde jag in ett träningspass strax innan men trots det hade jag massor av tid över. Återigen var vi på Nordic Wellness Frölunda och i sofforna vid entrén satt jag i 30min och göttade mig med en bar och banan. En och en ramlade tjejerna in. Nu har man ju börjat lära känna varandra, eller i alla fall känna igen varandra. Det är inte lika nervöst att hälsa eller prata längre och man börjar känna sig mer hemma. Denna träff var betydligt mycket längre än de tidigare. Från den vanliga entimmas-träffan till en större denna dag på tre timmar. Men det berodde ju självklart mycket på syftet. I vanliga fall poserar vi lite fint med varandra och korrigerar tillsammans poserna. Denna dag gick vi mer igenom regler, kontrakt och fick möjlighet att prata med en domare. Ett mycket givande tillfälle och det är skönt att man så pass långt innan debuten får möjlighet till sådan här information. Vad man hör runt om är det vanligt att man börjar med saker och ting, förutom träningen, väldigt sent och att det kan bli stressigt. Inte minst att man missar viktiga punkter och därför är jag tacksam till de träffar som finns och jag försöker verkligen suga åt mig ordentligt av all information.

Som jag nämnde i min inledning hart jag haft min första riktiga träningsträff med coachen. Ett hårt benpass med träningsvärk under hela den vecka som följde. Super-setande till max och något jag inte är allt för van vid. Vilket snabb märktes under passet. Helt slut efter halva passet men där tog det ju inte stopp. Denna underbara Mikael Hamrin vill ju inte mer än se mig lida och pina. Det var nämligen så att jag under min demo på MM-SPORTS Frölunda torg stötte på coachen och påstod att jag inte svettas. Det var något han lovade att motbevisa. Så ni kan tänka er vilken underbar klump i magen jag hade minuterna innan själva passet. Och självklart gav jag han ett stort, gott skratt. Enbart fem minuter in på passet glänste pannan, efter halva passet pustade och frustade jag medan kläderna var genomvåta. Mot slutet upphörde mina ben att existera. Anledningen till att benpasset tog slut var inte på grund av att han var färdig med mig. Nej, det var eftersom mina ben inte klarade mer. Som tidigare nämnt har jag problem med knäna och svag muskulatur kring dem så mot slutet kunde jag inte ens genomföra simpla kick-backs. Mina ben var så slut att knäna bara böjde sig i maskinen, jag klarade inte av att hålla dem raka. När Mikael äntligen avbröt passet sa han ”Nu är det dags att vila”. Jag smålog och tänkte ”Yes! Eller va…”. Förvirringen läckte nog ut i mitt ansikte för med ett flin säger han ”Ja, jägarvila”. Så mot en väg for det, ner i 90 grader och bara att hålla. Vid detta laget kunde jag inte ens känna mina ben vilket resulterade i att jag utan problem satt av de första 30 sekunderna. Vilket inte gjorde coachen nöjd. Han hämtade en viktplatta på fem kilo och placerade i mitt knä. Även dessa 30 sekunder passerade utan problem. För två sekunder försvinner han och kommer tillbaka med en vikt på 15 kilo istället och bryter ut i ett nytt flin. Jägarvila med 15 kilo i knät är inte allt för skönt. Jag må ha gjort denna övning tidigare i mitt liv på grund av fotbollen men aldrig med en vikt och aldrig har jag suttit så fint. Det kan ha berott på att känseln i benen var borta eller på att jag ville bevisa vad jag går för. I vilket fall blev det en hel minut med den jädra viktplattan och när jag väl reste mig upp föll jag i princip framåt.

Någon vecka senare träffade jag coachen igen med denna gång för posering tillsammans med hans andra adepter, då i Body Fitness klassen. Ett roligt, givande och spännande tillfälle där jag som ensam bikini brud fick visa vad jag gick för. Under detta tillfälle fick jag också utföra min första kaliper-mätning. Pirrig och nervös drog jag av mig tröjan och han nöp mig lite här och där. Jag är nog inte ensam om att vara väldigt medveten om min kropp och känna press vid liknande tillfällen. Trots att jag har ett hyfsat starkt självförtroende har jag tidigare i mitt liv haft svackor och brottats med min vikt mentalt. Så en sådan här sak kändes nästan lite farlig att göra, just eftersom jag vet hur jag kan bli. Men det var inga speciella konstigheter här inte. Eller det tror jag inte. Tre punkter tog coachen upp som jag borde tänka på. Han såg under mätningen att jag behövde sova mer, dra ner aningen på kolhydraterna och att min lever verkade stressad. rätt fascinerande att allt detta går att utläsa från en mätning och i hemläxa fick jag en tillsägelse att sova mer. Och det är ju inget att klaga över! Dock missade han att nämna min fettprocent, om det var omedvetet eller inte är la att fråga sig men än så länge är inte procenten allt för viktig.

Nu börjar inlägget bli aningen långt och därför avrundar jag med att presentera nuet. I förra veckan fick jag hem ett jättepaket från MM-SPORTS med massa nya härliga produkter. Förutom casein och kosttillskott hade jag klickat hem en hel del nytt till garderoben. Alla nya MM-tights är nu i min ägo men också en av de nya team-linnena. Dock lanserades de nya fina lysande rosa linet och sport bhn några dagar för sent men jag rekommenderar er verkligen att i alla fall testa dem. En perfekt färg till sommaren som låter brännan synas ordentligt. För att koppla ordentligt till nuet ska jag troligen träffa mister coach idag och köra igenom ett pass. Hoppas jag lyckas ta mig hem efter. Ciao!
12516264_1273609789321154_1601401958_n

En underbart fin bild med goa Amanda Wallace 😀

kommentarer, 192 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!