#intedittrunkobjekt

4 maj, 2016
4 maj, 2016

Så efter att ha blivit inspirerad av en annan tjej tänkte jag nu ägna lite tid och skriva ett tuffare inlägg. För de som inte orkar ta sig igenom det eller inte vill vänta på själva tesen kan jag på förhand presentera ämnet. Det gäller kvinnan och rätten till sin egen kropp.

Som jag nämnde har jag inspirerats av en före detta kollega och vän. Även hon bloggare med en mer brinnande passion för rampljuset. Efter att ha sett henne ta upp detta ämna klokt och kortfattat tänkte jag ge mitt stöd och hänge ett par rader åt samma problem.

Till att börja med kan jag väl inleda med att fråga; jag kan inte vara den enda som fått en kuk i inboxen? Ni vet, den där sliskiga bilden på en glänsande och styv lem tagen från en osmickrande vinkel som bara får en att vilja kräkas. Om ni ännu inte sett detta – jag gratulerar! Men var beredd, den är på väg. Allt kan börja med ett oskyldigt ”hej” följt av ”vad gör du?” vilket kan verka harmlöst och charmigt. Det är ju ändå vardagliga frågor som man kan få av vem som helst. Pang och vips så har du sedan den där lemmen på skärmen. Ibland så kan ju frågorna gå längre till typ ”vad har du på dig?” eller ”favorit positionen?” och här spelar det ingen roll vad du svarar. Du kan skriva ”dra åt helvete” och ändå få en fuktig kuk till svar. Självklart följer ju det av ”kossa” och ”du var ändå äcklig” när du som tjej väljer att inte svara eller förklara hur patetiskt det är. Men det bästa är ju självklart när denna random människa inte ens skriver till en utan skickar en snuskbild följt av en fråga. Som om den där styva lemmen vore en bra konversation startare. Och nu tänker väl någon ”åh vad hon överdriver” men nej du. Jag öppnade ”den hemliga inboxen” på facebook och där låg just detta.

En sådan där osmickrande bild på en rosa och sliskig lemm följt av frågan ”har du silikonbröst?”. Min första tanke är ju självklart ”usch” men sedan undrar jag vad människan ville med denna bild. Vad för svar förväntar han sig? Att denna person sedan är så dum att han väljer att skriva till mig på Facebook där jag kan se allt om honom är ju tragiskt. Där jag kan se hans fulla namn tillsammans med hans bostadsort och jobb. Där jag också kan se att vi har gemensamma vänner. PINSAMT. Och varför får jag dessa bilder? Vem har gett dig rätten att trakassera mig med ditt könsorgan? Tillskillnad från dig har jag dessutom respekt nog, trots denna kränkning, att inte gå ut med ditt namn.

Som min modell, blogg och make up artist till vän Frida KV så enkelt beskriver på sin blogg – ”Jag SKA bli respekterad oavsett om jag så är naken eller ha på mig niqab”. Ingen av oss förtjänar kommentarer om hur vi klär oss eller lägger upp bilder. Ingen av oss förtjänar att få din kuk upptryckta i våra ansikten för att vi gör det vi gör. Inte vi, inte någon tjej, inte någon förtjänar att bemötas av detta.

 

Skärmavbild 2016-05-04 kl. 09.53.00

 

          ”Jag tycker att människokroppen är fin 

           Jag tycker att MIN kropp är fin” Frida KV

 

 

Bara för att vi gillar oss själva, visar vad det är vi gillar och älskar att skryta om det vi faktiskt tycker om med oss själva ger det inte er rätten att objektifiera oss. Halvnakna tjejer på tv, i tidningar och reklam är okej. Att se ner på kvinnan, att klampa på henne och objektifiera henne är okej. Eller? I alla fall så länge hon inte ses som en person utan som ett objekt. Vad vi idag ser i samhället bekräftar det. När jag av egen vilja, eller någon annan för den delen, lägger upp en lättklädd bild är jag hora. Men när tjejen på tv:n springer halvnäck på stranden eller kvinnan på tidningsomslaget visar upp en alldeles för skir blus är det mode. Är det så här det ska vara?

Avslutningsvis vill jag bara säga; oavsett vad jag lägger ut på min instagram, facebook eller blogg så ger det inte dig rätten att se mig som ett runkobjekt! #intedittrunkobjekt

13152679_1313380928677373_1733447300_n

kommentarer, 660 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!