Slaktpass och fettprocent

9 april, 2016
9 april, 2016

Så igår var det dags för ett pass med coach Mikael Hamrin igen och min andra kalipermätning. Som jag tidigare har nämnt så droppar jag rätt aktivt i vikt oavsiktligt. Med mitt nya kostschema, som jag ny följt i en vecka, ska vi försöka stoppa viktminskning en och få mig på en stabil viktnivå igen. Dock så har en veckas sjukdom satt sina spår i maten, träningen och därav vikten.

I vilket fall så var det dags för min tredje slakt med coachen. Taggad till tusen vaknade jag på morgonen och lydigt åt min nya favorit frukost. En aningen torr matlåda med tonvis av grönsaker slukades snabbt till lunchen och framåt eftermiddagen, innan själva passet, tryckte jag i mig  mina riskakor med honung. Något av det godaste på hela dagen för den delen! Som vanligt anlände jag alldeles för tidigt till gymmet, sådär en halvtimma innan passet var jag på Frölunda. Dock bra nu för tiden snarare än segt då jag ca tjugo minuter innan passet behöver trycka i mig mina aminosyror. Jag som är så otroligt känslig mot sötma har märkt att BCAA inte är lätt för mig i den stora mängd jag ska ha. Sedan är jag inte värst bra på att halsa så får blanda ut min BCAA med ca en liter vatten och då behövs verkligen de där tjugo minutrarna. Att dricka överhuvudtaget är inte något av en talang utan snarare tvärtom. Dessutom går den största delen av tiden till de kommande kisspauserna snarare än drickandet. När väl Mikael dök upp, punktlig som vanligt, var energin på topp och därefter kom ett riktigt helvetes pass.

Vi hade sedan innan kommit överens om lågt tempo och inga intervaller eftersom att jag precis frisknat till. Som uppvärmning och inledning tog vi tag i markböjen, något som jag själv inte känner mig bekväm med att köra. Därför blev det fokus till en början på att titta på min teknik. Det började på 40kg, precis som jag själv gör, för att se min teknik. Förvånat nog gick det bra och jag blev överröst av beröm. Efter ett par set låg vikten tillslut på 65kg med tre fina reps. Jag är starkare än jag tror och är riktigt bra på att mesa så detta gjorde mig så otroligt glad! Framöver lägger jag vikten på 50-55kg och jobbar mig försiktigt uppåt. Detta blev en grym start för passet som drog vidare med latsdrag i olika varianter och rodd. Efter att ha super setat i flera veckor blev kroppen helt paff av denna maxning i alla övningar och pumpen var brutal, framförallt i underarmarna. Under flera övningar, när händerna var bedövade av pumpen, slant redskapen iväg eftersom det inte gick att hålla i längre. Händerna bara gled och det fanns inte en chans till att jag kunde hålla emot. Galet pinsamt och galet härligt! Coach min lyckades dessutom fånga min jobbande och pumpade rygg på film och ligger ute på hans instagram 😉

Efter passet var det dags för min andra kalipermätning för att se om något förändrats. Som jag nämnt i något inlägg tidigare fick jag inte veta vad min procent låg på första gången men det resultat jag fick igår var i vilket fall positivt! På alla punkter i kroppen, nästan, har jag minskat i procent, vikten har återigen gått ner på grund av förkylningen och den totala procenten är otroligt fin. På mina 167 centimeter ligger morgonvikten på 57.9kg och fett procenten på 15. 15! Det är otroligt, bara ca. 2% kvar till tävlingsform som det går för mig nu verkar det inte vara några problem alls. Taggad till tusen, äntligen ska mina års slit på gymmet göra sig hörda på riktigt!

Till vänster sida, min morgonform idag, till höger, min form från första veckan med coach

12966725_1295120770503389_2104560833_n 12969220_1295120760503390_1517011606_n

kommentarer, 355 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!