Axelproblem och ljuvligt recept!

23 februari, 2016
23 februari, 2016

Denna veckan ser jag inte direkt framemot… Eller jo det finns ju guldklimpar här och där men just nu känns det som små ting. I veckan när jag jobbade lyckades jag på det mest förnedrande sätt sträcka min axel, tror jag, och försatt mig själv i en veckas ben-och cardioträning… Sedan innan har jag haft svårt för att köra ben, mitt psyke är svagare under de dagarna samt att knäna ställer till problem så denna vecka blir en verklig utmaning. Jag är säker på att ni är lite små nyfikna på vad som hände, speciellt när jag beskriver det som förnedrande, och jag ska på bästa sätt återge skedet.

Inte för att sätta mig själv i god dager men jag är faktiskt en riktig liten kämpe. Jag går mitt sista år på gymnasiet samtidigt som jag jobbar på gym och Ica. På det tränar jag ju sedan också vilket gör att mina dagar är fullspäckade. I helgen under arbetet, då på Ica, flöt rutinerna på som vanligt. Lite försenade var vi allt men vi stod alla där och kämpade med att få upp färskvarorna i hyllorna. Under dagen hade jag känt mig trött och seg, mitt tempo var ohyggligt långsamt och jag bidrog tyvärr en del till denna försening. Dock bestämda jag mig för att rappa på framemot sluttimmarna för att komma hem till hunden min. Så där vi alla stod där vid kylskåpen och packade upp tog jag upp ett hyfsat lätt paket. Med min kniv skar jag upp tejpen och öppnade. Där i låg det parmesan ost på 150 gram och de skulle stoppas in i ett lytet utrymma i höjd med mitt huvud. Då rännan för varorna är lite krångliga och tajta valde jag att trycka upp dem en och en. De första tre ostarna gick bra sedan började det strama till i axeln. Jag rullade på den för att mjuka upp muskeln, att stå några timmar vid kyldiskarna eller inne i kylarna får kroppen att stelna till så jag tänkte att det bara behövdes lite ”uppvärmning”. Jag fortsatte sedan att packa upp och runt de sista ostpaketen knakar axeln till och en ilande smärta for längs armen. Och där var det kört. Eller kört och kört, det blir ingen överkropps träning på ett tag. Dock gör det faktiskt så pass ont att jag knappt får upp mobilen ur fickan eller kan ta av mig tröjan själv. I alla fall, det var tur att vi slutade strax efter, trots att min hastighet mer än halverades och att jag rörde mig i ultrarapid. Igår körde jag ben och det var knappt med nöd och näppe att jag klarade det. Att vrida armen gör ont, att lyfta vikter gör ont och att ställa in vikterna i maskinerna gör ont. Efter att ha pratat med min coach blev det bestämt att denna vecka får fokus på ben och rumpa, dessutom lite cardio i form av trappmaskin. Sedan får jag testa på ett liv som vänster hänt vilket blir intressant. Än så länge har jag märkt att detta inte är min grej, höger handen används frekvent i utbyte mot frustrerande smärta och jag ser ut som en stel trasdocka. Skönt att det enbart handlar om en vecka, förhoppningsvis släpper stelheten tidigare! Men som ett plåster på såren, snarare för er än mig, tänkte jag nu dela med mig av ett recept på chokladbollar utan socker!


 

Sockerfria Chokladbollar!

Chokladbollar är något vi alla är riktigt vana vid men som tävlande, dietande eller bara nyttigmatuppskattare kan det vara svårt att unna sig något så sött och fettigt. Jag själv älskar verkligen chokladbollar och jag hade en period jag stillade mitt sötsug genom att göra en halvfärdig smet och äta med sked… Dock slutade det ofta i magont men för tillfället var det verkligen värt det. Så nu har jag kommit över ett riktigt gott recept på chokladbollar utan socker, smör eller andra stora nyttigheter som faktiskt smakar mums! Dessutom är det baserat på saker som finns hemma, mestadels.

Detta är vad som gäller för en portion stor nog åt min kille och mig, var ett tag sedan vi gjorde dem så kommer inte ihåg hur många det tillslut blev:

1dl kaffe

1dl double rich chocolate casein protein från Body Science

2dl havregryn, vi körde på glutenfria

1msk kakao

Detta är alla ingredienser för att få till den riktigt goa smeten. Precis som med vanliga chokladbollar ska allt enkelt blandas i en bunke. Dock skulle jag rekommendera att börja med halva kaffemängden först och tillsätta mer vid behov. Smeten ska såklart vara jämn och inte allt för lös. Men, som det flesta med erfarenhet av proteinpulver vet, kommer de att vara extra kladdiga. Få dem inte för torra heller utan smeten ska likna den vanliga så gott det går och att forma bollar ska inte vara något hinder. Eftersom de är så pass kladdiga rekommenderar jag att rulla bollarna i toppingen direkt för att sedan läggas åt sidan. Vill man köra på det nyttiga spåret funkar kokos perfekt. Eller så gör man som min gottegris till pojkvän och rullar dem i pärlsocker. De är goda i vilket fall! Klart är de inte identiska till den sockersöta smaken en färdigköpt chokladboll erbjuder men de duger vid sötsug! Enkelt, gott och nyttigt. Kanske till och med ett perfekt snacks efter ett tungt pass? Testa och njut!

12767329_1257029807645819_805550368_n

kommentarer, 226 Visningar

Kommentarer

kommentarer

jujusfitness

Posts Facebook Google+

En 18-årig brud från Götet med Bikini Fitness debut i sikte! Efter två års styrketräning, varav ett hårt, är det dags för mig att ta klivet framåt och visa vad jag kan göra. Med hjälp av stöd från MM-SPORTS och coach tar jag mig an Decembercupen!