Fysansvarig

24 februari, 2015
24 februari, 2015

Under veckan har jag än så länge hunnit ha två stycken träningstillfällen där jag fått agera pt/instruktör. Båda tillfällena med gruppen på jobbet, där jag är fysansvarig.
I fredags körde vi grunderna i kettlebell swing och tränade en stund på att få till en explosiv rörelse från höften. Nivån höjdes på samtliga, vilket var väldigt roligt att se! Men det kommer krävas mer tid för att få till en riktigt bra swing. En del har det lite lättare, medan andra har lite mer att öva på innan vi når hela vägen fram.
Som avslutning på själva delen där vi arbetade med kettlebell, körde vi ”Älvan” som jag kallar den för. Vi körde den på pt-utbildningen och är någonting jag kommer att fortsätta köra med flertalet variationer i framtiden.

Älvan (Elva repetitioner totalt)
Kettlebell swing – Goblet squat
10-1
9-2
8-3
7-4
6-5
5-6
4-7
3-8
2-9
1-10

Efter den här intensiva delen tog vi en liten vätskepaus och körde därefter en variant av tabata för magmuskulaturen.
Vi arbetade 30s per övning och körde alla 7 övningarna i ett svep, för att sedan vila i 2min. Detta om 4 set.

Sit-ups
Heel-tap
Crunches
Sidoplanka höger
Sidoplanka vänster
Bowl

 

 

Det andra tillfället var igår. Då höll jag i ett kortare pass, som gjorde att jag har träningsvärk i ryggen idag.
Vi började med att värma upp kroppen en stund. Därefter körde vi en amrap på 10min. Att det just blev en amrap är för att vi ligger på väldigt olika nivå i gruppen, och jag ville att alla skulle kunna trötta ut sig helt enligt sin egen förmåga. Och trötta blev vi, allihop. Härligt!

1. 4 wallclimbers
2. krabban (från kortsida till kortsida av idrottshallen)
3. 15 st ”gungningar” i vaggan. (övning för magen)
4. 10st bicepscurls m. kettlebell. En arm i taget för att träna antirotation och därmed stärka bålen samtidigt.
5. Bearwalk

Efter det här spelade vi lite innebandy. Önskemålet från chefen var att träna överkroppen under min del av passet, då benen tränas under bandyn med intervaller, vändningar etc.

 

Nästa tillfälle blir senare i veckan. Jag har lyckats boka idrottshallen under 1.5h och tänkte ha ännu ett teknikpass. Det blir ingen kettlebell involverad den här gången, utan det kommer att vara gymnastiktema med egen kroppsvikt. Mer om det efteråt sen 🙂

Kommentarer

kommentarer

johanna

Posts Google+

Heltidsjobb, extrajobb, läser till Personlig tränare 3h söderut, renoverar sommarstugan 4h norrut, tävlingssatsar inom Bodyfitness ovanpå det och skall snart påbörja planering av bröllop. Hur jag får ihop tiden undrar du? Bra fråga... Följ mig här/på instagram så klarnar det säkert något med tiden.