Förhållande-syndromet och singel-rädslan

1 november, 2014
1 november, 2014

Hej allihopa!

Nu tänker ni säkert, vad har han kommit på nu för påhitt.. Men jag har observerat så otroligt många när det kommer till detta fenomen att man kan faktiskt kan se att det finns något som måste vara ett syndrom från förhållanden.

Lite kort om vad jag menar:

Syndromet i sig är att man går upp i vikt / slutar träna som man gjorde förr p.g.a. bekvämligheter. I detta fall förhållanden.

Vart fick jag först tanken om detta? Jo, jag hade ett förhållande för cirka.. 8 månader sen (?), och det hade hållit på i 3 år fram och tillbaka. Jag hade definitivt inte formen som jag borde ha haft, för istället för att gå till gymmet en gång till på kvällen så var man med varandra och kanske åt en Ben&Jerry medan man kollade på film, man kan lagade mat istället, gick på bio osv.. Så vad hände när det tog slut? Jo jag ökade otroligt mycket mer i muskelmassa, förlorade fett och det känns som jag har gjort min nuvarande form dubbelt så bra än den var då (om inte mer). Detta var såklart inte jag som observerade, utan det var min bror. Han och jag har gymmat tillsammans i 5 år och vi har sett varandra gå upp och ner i vikt och ungefär varenda ändring på formen som har gjorts under den tiden. En dag sa han till mig ”Är det bulk som gäller eller?”, då sa jag självklart nej eftersom jag ville rippa till sommaren, men då sa han ”För du ser lite mer pluffsig ut nu för tiden” och då kunde han se en direkt koppling till hur mitt förhållande hade gått upp och ner eller helt avtagit. Då insåg jag, när jag var singel så byggde jag riktigt bra, höll koll på kosten och gjorde det mesta helt perfekt. Och varför var det så? Jo, singel-rädslan. Nu när man inte hade något att falla tillbaka på så kickade något in som sa till mig att kämpa som aldrig förr, för faller man finns det inget som tar emot en. Ser även de på gymmet, singlar är oftast väldigt lätta att peka ut. Dem kör rätt hårt, fokuserar och har den där rädslan i ögonen. Medan de i förhållanden kör sin grej, kanske vilar några sekunder extra och sen åker hem. Det finns inte riktigt en närvaro hos dem som det finns hos singlarna.

Det här handlade om mig, jag som tyckte jag var otroligt seriös med träning, missade Helt att just Det förhållandet höll mig tillbaka.

Vill göra det väldigt klart att såhär är inte fallet för alla, vissa förhållanden är självklart så att dem blir bättre för dem har en bra kontakt med varandra och kanske t.o.m. pushar på varandra och gymmar tillsammans för att nå gemensamma mål. Det är super roligt för er som har det, men i min erfarenhet är sånt rätt ovanligt.

Så från den insikten att detta syndrom faktiskt finns så lovade jag mig själv att om jag får förhållande igen så kommer träningen inte att svikas, men det är inte för ens egna skull, man kommer ju göra det för att man vill kunna erbjuda den andra så mycket som möjligt 🙂

Om vi nu ska gå utöver mina egna erfarenheter med detta så har jag sett väldigt många i min omgivning som har blivit mer bekväma när de skaffat pojkvän/flickvän och fettprocenten ökar.. Dem kanske gymmar lika mycket som förr, men allt utöver träningen blir fel och dem blir lite rundare om magen och resten av kroppen. Dem använder sitt skyddsnät. Självklart ska man köra myskvällar med lite mer onyttiga saker som man längtat efter, men ibland så tar man det lite för seriöst ^^

Det finns en person som jag har känt under en längre tid, sen början av gymnasiet ungefär. Hen var först i riktigt bra form och gjorde allt rätt, skaffade sen förhållande och började långsamt med säkert gå upp i vikt och när hen blev av med förhållandet igen så blev det plötsligt en otroligt förändring, fettet försvann på några veckor och det fokuset på träning var imponerande. Seeeeeeen hände det igen, hen skaffa förhållande och det är faktiskt lite roligt hur snabbt det går att gå upp igen x’D

Så vi gör det klart för oss, jag är definitivt inte emot förhållanden, är jätte för dem 🙂 Men ville bara dela med mig av det som jag och min bror har observerat, och om ni är i förhållande och inte tänkt på det förut så kanske ni gör det nu och inser att det faktiskt stämmer och börjar köra igen!

Hoppas ni tyckte detta var intressant och tips, kolla runt i era kompisgäng och se om det stämmer överens i dem fallen 😉

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+