Gör en favorit i repis

12 oktober, 2014
12 oktober, 2014

Hej hörni!

Nu har det varit helg och fick en komplimang för mitt alkoholinlägg som jag la ut på förra bloggen (fitnessisby.myshowroom.se), men tydligen är den svår att hitta. Så för att göra det lättare lägger jag ut den här också 🙂 Vill ju att träningen ska maximeras, men utan att livet minimeras 😉 Man måste leva lite också.

Skål!

Eller? Nu tänkte jag reda ut allt som har med träning och alkohol att göra :) Ungdomar dricker mer och mer, samtidigt som dem tränar mer och mer och nu får ni se vad det egentligen gör med hormonerna i kroppen, energi osv.

Alkohol innehåller ca 7,1kcal/gram (4,1 för protein &kolhydrater och 9,1 för fett) men det är inte energi man kan använda sig av. Det är p.g.a att kroppen använder energi för att bryta ner näringsämnen innan energin kan användas. Det kallas Thermic Effect of Food. (Alkohol har cirka 20%)

Alkohol är i övrigt en riktigt lurig kamrat, den gör att du dricker söta drinkar, öl, cider och andra kolhydratstäta drycker. Däremot innehåller starkspriter och torra viner väldigt lite kolhydrater. Men glöm inte all skräpmat man trycker i sig runt klockan 5 på morgonen efter man har varit ute och festat, och Visst är det helt gudomligt gott?! Det är för att vi dricker större delen av kvällen och alkoholen mättar extremt dåligt. Om du deffar, ät massa protein på dagarna om du vill festa på kvällarna, men tänk fortfarande på att alkohol är inte bra för träning i allmänhet.

Men vad gillar alla gymmare där ute mest av allt? Testosteron, det anabola hormonet. Men vad gör egentligen alkoholen med det hormonet? En studie säger att om man dricker 3 öl per dag minskar testosteronet med cirka 7%, dricker man 8-12 öl minskade det 23% så ni kan ju tänka att 23% av er träning inte kommer ge några resultat. Så blev tipsad av en kompis, att om ni äter t.ex. magesium, tribulus terrestris som har en positiv verkar på ens testosteron så blir man mindre bakfull (har dock inte provat detta själv)

Men glöm aldrig att alkohol är ett gift, och ett gift prioriteras Alltid först i kroppen så fettförbränning och den anabola fasen i träning försämras kraftigt när man konsumerar alkohol.

Om du nyss kom hem från krogen och är rätt full, kan man träna dagen efter?
Eftersom stresshormonet kortisol ökar och testosteronet minskar får du inte ut det du hoppas för träningspasset. Samt att neuromotoriken försämras i flera dagar efter stort alkohol intag vilket gör att du inte kommer göra lika bra ifrån dig på gymmet och skaderisken ökar.
 skippa gymmet i alla fall dagen efter och kom tillbaka när du är återställd.

Såhär lång tid tar det för olika mängder av alkoholinag att förbrännas:

Tre starköl (Alkoholmängd = 3 öl = 44,6 gram alkohol)
För person på 80 kg: 6 timmar
För person på 100 kg: 5 timmar

Sex starköl (Alkoholmängd = 6 öl = 89,1 gram alkohol)
För person på 80 kg: 11 timmar
För person på 100 kg: 9 timmar

Tio starköl (Alkoholmängd = 10 öl = 148,5 gram alkohol)
För person på 80 kg: 19 timmar
För person på 100 kg: 15 timmar

Och för det sista, det finns massvis av olika myter om träning och alkohol, ta det du läser med en liten nypa salt. Däremot något jag Måste punktera är myten om att stor alkoholkonsumtion förstör en veckas träning. Det är INTE sant!

Så om man ska sammanfatta:
– Alkohol är flytande energi vilket gör det enklare att få i sig mer näringsfattiga kalorier
– Alkohol försämrar din återhämtning av träning
– Efter en rejäl fylla kan det ta upp till ett dygn innan alkoholen är förbränd. Då är även fettförbränningen och testosteron försämrade.

– från “http://www.styrkelabbet.se/alkohol-och-traning/”

Som alltid, lev för fan! Vill ni dricka, Gör det. Men mer information kan göra att det blir en bättre fylla istället för en snefylla.
Träningen ska förbättra ditt nuvarande liv, inte hindra dig från att leva det. Words to live by.

Gokväll på er!

213aasd

Kommentarer

kommentarer

fitnessisby

Posts Google+