Never Back Down!

5 december, 2014
5 december, 2014

Imorgon är det en vecka sedan jag avslutade min debut i Classic Bodybuilding och den här veckan har jag vilat upp mig, ätit vad jag vill och försökt att processa och summera mina första tävlingar, resultatet, känslorna, motgångarna och inte minst alla upplevelserna.

Resultatet är ju inte mycket att skryta med och det är med blandade känslor som jag erkänner att jag för första gången i min idrottskarriär har en sistaplats och en eliminering i min meritlista. En del av mig skäms och anklagar mig för att inte ha kämpat tillräckligt hårt, den här delen av mig skulle gärna begrava mig levande och aldrig mer nämna det fiasko som utspelade sig i början av min karriär. En annan del av mig påminner mig själv om att alla vinnare någon gång varit nybörjare och att det var en vinst i sig att ha tagit mig upp på scen. Att nämna det faktum att mitt motstånd var några år äldre och många av dem flera tävlingar mer rutinerade känns bara som en ursäkt även om så var fallet.

För några år sedan hade tävlingsmänniskan inom mig lagt sig på golvet och gråtit i några veckor över en sista placering. Idag är jag snarare lite stolt och ser det som en viktigt erfarenhet att ta lärdom av. Jag är oerhört stolt över mig själv för att ha kämpat mig igenom en diet på över 22 veckor och för att ha uppnått ett mål som sattes över tre år tidigare. Allt jag har lärt mig om mig själv, min kropp och hur jag fungerar i olika tuffa situationer är saker som jag kommer att ta med mig för resten av mitt liv. Det är en vinst som ingen kan ta ifrån mig eller än mindre sätta ett pris på.

Jag är inte säker på en vinst hade triggat tävlingsmänniskan inom mig lika mycket som en sista placering gjort. Men jag är säker på att jag har hittat något jag tycker om och något jag vill fortsätta med. Jag har framtidsplaner och jag planerar i skrivande stund detaljerna i dem, inom kort kommer jag att avslöja fortsättningen på den här resan. Men jag kan redan nu försäkra er om att de inte involverar några fler förluster eller sista placeringar! NEVER BACK DOWN!!

 
LP14-169

kommentarer, 550 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Filip Eliasson

Posts Twitter Facebook Google+

Bor i Malmö, studerar Idrottsvetenskap, arbetar som Personlig tränare och tävlar i Classic Bodybuilding. Kontakt:fe@filipeliasson.com