9 dagar kvar med kompression som hemligt vapen

13 november, 2014
13 november, 2014

Nu går vi på sparlåga med bara 9 dagar kvar till Decembercupen! Som tur är så har jag tagit ledigt från jobbet så det är bara lite föreläsningar på förmiddagen och sen kan jag rikta all energi till träningen på eftermiddagen.

Beställde precis ett par Compression Tights från MM Sports. Har sedan tidigare redan ett par men nu under dieten har jag använt tightsen varje morgon när jag är ute på morgonpromenad och kände att det var dags för ett par extra.

Innan jag köpte mina första tights så var jag lite svårflörtad när det kom till kompression och dess effekter. Ni vet hur det är med nya produkter på marknaden som lovar både det ena och det andra. Men man är väl inte sämre man än att man kan ändra sig och nu är jag helt såld på kompressions tightsen!

Även om man som man kan känna att hela klockspelet är lite utsatt i ett par tights så finns det faktiskt inget skönare plagg att bära när man ska prestera och framför allt när det gäller benen. Det är något jag lärde mig redan under tiden som cyklist och har tagit med mig in i styrketräningen. Vid övningar som knäböj, marklyft och rakmark är det oerhört skönt att slippa ha pösiga shorts att fastna i eller som envisas med att åka av. Men även under diet med flera timmar av cardio träning så är det skönt att ha något som sitter åt över benen och som inte ger ett obekvämt skav mellan benen!

Vad är då skillnaden när det kommer till kompressions tights då?
Det finns en mängd effekter av kompressions tightsen och klickar ni på bilden kan ni läsa mer om de. Vad jag framförallt upplever är ökad blodcirkulation och att återhämtningen känns snabbare när man t.ex. har tränat ben i ett par kompressions tights. Jag upplever också att jag håller värmen bättre och att framför allt knäböjen blir stabilare med ett par kompressions tights.
Jag rekommenderar alla att testa ett par och skulle du mot all förmodan inte uppleva någon som helst effekt så har du i vilket fall som helst ett par grymt snygga och sköna tights att träna i!

Nu tänkte jag faktiskt dra på mig mina och dra mig mot gymmet! Ska köra axlar idag så har inte så stor nytta av tightsen där men styrketräningen följs av 60 min cardio och då är det verkligen skönt med kompression!

/ Filip

 

 

One_tights-Men2

Kommentarer

kommentarer

Filip Eliasson

Posts Twitter Facebook Google+

Bor i Malmö, studerar Idrottsvetenskap, arbetar som Personlig tränare och tävlar i Classic Bodybuilding. Kontakt:fe@filipeliasson.com