Vägen tillbaka…

29 augusti, 2016
29 augusti, 2016

Tänk att det redan har gått 2 1/2  månad sen våran pojk kom. Jag är så tokkär i denne lille herrn så det är helt galet! Vill mest äta opp han hela tiden :)

Träningen gick rätt bra under hela graviditeten men jag satte stopp 3 v innan förlossningen. Det blev planerat snitt (p.g.a komplikationer under förra graviditeten) men jag läkte snabbt måste jag säga o kände mig pigg nästan direkt efteråt. 4 v efter förlossningen vågade jag försiktigt börja pumpa igenom kroppen med hjälp utav kroppsvikten o gummiband för att stärka upp mig igen. Jag gör inga övningar som är någon större påfrestning på de yttre magmusklerna o är noga med att stabilisera bålen under träningen o försöker att inte släppa ut magen. Tänker på att detta är ett försvagat område nu! Däremot tränar jag de inre magmusklerna med hjälp utav mammamage-appen, bl.a. för att undvika diastas (kort sagt, glipa mellan magmusklerna). Jag har förmodligen haft detta efter de förra graviditeterna då min mage har varit spetsig, eller som en pyramid, när jag spänt den. Inte konstigt heller då jag körde alldeles för tunga magövningar o dessutom för snabbt efter förlossningarna. Så till denna gången har jag förhoppningsvis lärt mig (+ att jag är mer påläst nu) o kommer vara jätteförsiktig med hur jag lägger upp magträningen.

7 v efter förlossningen började jag så smått köra igång med styrketräningen på gymmet varvat med hemmaträningen. Jag har successivt trappat upp intensiteten för att nu köra på rätt hårt igen. Så skönt att få komma tillbaks! Den timmen ger mig bara sån boost o energi så det är helt sanslöst. Men jag ska försöka få till en lite mer bredare o allsidig träning o inte bara vara så insnöad på gymmet. Det kommer min kropp o mina leder bara må bra utav plus att det kan vara lättare att få till med barnen.

 

IMG_20160823_183125

 

Min kost är hyfsat ok ändå. Jag är nöjd liksom. Blir väl mest husmanskost utan indrag på feta såser eller dylikt. Kan vara svårt att få till maten om dagarna om liten är missnöjd o sen så har jag inte så överdrivet mkt aptit heller. Därför gör vi istället storkok om helgerna som bara går att värma under veckan. Försöker vara noga med att få nåt i mig hela tiden då jag ammar en stor o hungrig pojk, o med träning o vagnspromenader uppe på det så går det åt rätt mkt energi. Äter även en del snabba kolhydrater (läs socker ;)) men då jag tappat alla gravidkilona o mer därtill så bryr jag mig inte så värst för den sakens skull. Jag tror jag kan behöva de extra kcal o energin o sen vill jag inte tappa allt för mkt i vikt heller. Däremot är jag försiktig med kosttillskott nu under amningen om jag inte vet hur det påverkar.

Annars om dagarna går jag mest o njuter av den lille guldklimpen. O mina andra två flickor såklart!

kommentarer, 490 Visningar

Kommentarer

kommentarer

Elvira Selander

Posts Facebook Google+