Start. Axlar & mage!

10 december, 2015
10 december, 2015

Start

Sådär Då var min blogg startad och första inlägget är uppe, kommer säkert vara ganska rörigt i början tills jag lär mig alla trix hur det blir enklast att skriva, men ska försöka göra det så enkelt som möjligt för er att kunna följa med. Har ni tips så kommentera gärna så kan jag alltid försöka göra det bättre till nästa gång.

Idag var det axlar och mage på schemat, passet utfördes på Nordic Welness med Jessica. Passet bestod av 6 övningar, tog ca 1h och 10 min. Avslutade med 15 minuters intervaller.

När jag tränar axlar brukar jag ha väldigt högt tempo, vilar mellan 30-50 sec, har oftast med mig min pulsklocka så jag kan hålla koll på tiden. Dem första 2 övningar kör jag alltid tungt, dem så kallade basövningar. Där efter går jag väldigt mycket på kontakt och tänker inte alls på lyfta tungt utan göra övningen rätt och få blodet att pumpa ut i axeln. Även för att undvika skador, vilket är lätt hänt när man tar för tungt. Axlarna vill jag verkligen inte skada, då de kan påverka alla mina andra muskelgrupper, där måste jag vara väldigt försiktig.

 

  1. Militärpress framifrån 5 set 10-12 reps
  2. Militärpress bakom huvudet 4 set 10-12 reps
  3. Framåt lyft med hanltar samtidigt som jag står lutande mot en bänk så det inte går att hjälpa till ryggen 4 set 10-12 reps
  4. Sidolyft i cablecrossen (film) 4 set 10-12 reps
  5. Framåt lyft med rep i cablen 4 set 10-12 reps
  6. Sidolyft sittandes på bänk (film) 4 set 10-12 reps

Det var allt för idag, har ni frågor så tveka inte på ställa frågor i kommentatorsfältet längst ner, går även att nå mig på instgram @mrcordic eller facebook. 

Peace out 8 town! 

 

2015-12-10 16.12.01

kommentarer, 957 Visningar

Kommentarer

kommentarer

dinocordic1

Posts Google+

Mitt namn är Dino Cordic. Är 21 år. Kommer jag skriva lite hur jag tränar och hur jag äter. Är tävlande för mm sports, har tävlat 2 gånger 2013 i decembercupen, 2014 i luciapokalen, båda gångerna i bodybuilding junior. Nästa tävling blir förmodligen till vår, Sweden grand prix (malmö).