It’s motherfucking chestday!

14 december, 2015
14 december, 2015

Denna vecka börjades med ett bröst och triceps pass. Mitt absoluta favorit pass. Antagligen för att det är mina bästa muskelgrupper. Känslan att få pump i dessa 2 muskelgrupper är helt underbar.

Bröst passet bestod utav 6 bröst övningar.

  1. Lutande hantelpress 4 set 12 reps.
  2. Rak bänkpress 4 set 10-12 reps
  3. Lutande hantel flyes 4 set 10-12 reps
  4. Rak bröst press 3 set 10-12 reps (video)
  5. En hands rak bröst pres 3 set 10-12 reps (video)
  6. Flyes i cable crossen högst uppifrån

När jag tränar bröst börjar jag alltid med snedbänk eller lutande hantelpress, eftersom jag lägger mer fokus på övre bröstet. Som väldigt många andra har jag svårare att bygga där. Jag försöker alltid göra mina reps så utförligt som möjligt, därför lägger jag alltid på en vikt som jag kan behärska. Målet är att få ett bra pump, känna kontakten med muskeln. Vikten spelar inte så stor roll, visst ska de bli tungt där dem sista repsen men dem ska ändå kunna göras ordentligt. Detta misstag gjorde jag väldigt mycket förr när man var nybörjare i dem 2 första träningsåren. Lastade på 140kg i bänkpressen och gick ner till 90 grader.  Jag trodde jag var stark men förstod senare att jag gjorde helt fel och var tvungen att sänka till 90-100kg för att göra rätt och gå ner hela vägen till bröstet.  Det är så många som gör fel vid detta, och inte bara i bänkpressen, jag ser hela tiden folk på gymmet som tar för mycket i cable crossen, står och svingar med ryggen för att kunna lyfta  tyngre.

Jag ska försöka variera filmandet av övningar så ni kan få se hur jag utför dem. Tar ett tag innan jag kommer få med allihopa. Kanske inte så kul om jag tar med alla övningar i ett inlägg, kommer till slut inte ha något kvar att filma (haha).

Underbart pump!

Underbart pump!

Ursäkta nipslip.. 😉

Triceps passet bestod utav 2 övningar

  1. Pushdowns med rak stånd (video) 4 set 10-12 reps
  2. Pushdowns med omvänt grepp (video) 4 set 10- 12 reps

När jag tränar triceps kör jag inte alls många övningar eftersom dem redan är väldigt stora i förhållande till min arm och dessutom har jag väldigt enkelt att få pump/kontakt i dem. Ibland händer det att jag kör 3-4 övningar men då är det enbart för att de är kul. Jag hade i princip kunnat gå ifrån efter endast 3-4 set av en övning, redan då känner jag extrem pump.

När ni tränar triceps så ha alltid med en övning där ni jobbar bakom huvudet, med z stång, med rep eller vanlig rak stång. Det är då din tricpes kommer att få jobba hårdast. Försök alltid att ha armbågarna in till kroppen, pressa in dem i sidan av magen, klarar ni inte av att ha dem stilla har ni för tungt. Genom att ha armbågarna till kroppen och låsta kommer ni att känna hur mycket tyngre de blir och ni kommer inte använda er utav ryggen lika mycket utan tricepsen kommer att få jobba.

Såhär ser min arm ut avslappnad med pump.. haha

Såhär ser min arm ut avslappnad med pump.. haha

Foto 2015-12-14 15 05 57

 

Det var allt från dagens pass. Som sagt är det något ni undrar över så lämna en kommentar längst ner eller kontakta mig på facebook.

Nu i början tänkte jag gå igenom alla pass jag kör, därefter kommer jag sakta men säkert skriva om lite andra saker, så som min kost. Har ni tips om vad jag kan skriva om eller saker ni vill att jag tar upp så är det bara att skriva.

Peace out 8 town!

kommentarer, 543 Visningar

Kommentarer

kommentarer

dinocordic1

Posts Google+

Mitt namn är Dino Cordic. Är 21 år. Kommer jag skriva lite hur jag tränar och hur jag äter. Är tävlande för mm sports, har tävlat 2 gånger 2013 i decembercupen, 2014 i luciapokalen, båda gångerna i bodybuilding junior. Nästa tävling blir förmodligen till vår, Sweden grand prix (malmö).